Είναι ψευδές ότι δεν γίνεται καταχώριση των κρατουμένων που εμβολιάζονται για τον κορονοϊό, αναφέρει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, σε ανακοίνωση της, απαντώντας σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία η ΓΓΑΠ «ξέχασε» να δηλώσει στο σύστημα του ΕΟΔΥ τους κρατούμενους που έχουν εμβολιαστεί.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι κρατούμενοι δεν μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά ότι μπορούν να εξουσιοδοτήσουν συγγενείς τους να το κάνουν.

Αναφέρει, εξάλλου, πως σχεδιάζεται ο ορισμός υπαλλήλων σε κάθε φυλακή, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με την έκδοση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως ο εμβολιασμός των κρατουμένων συνεχίζεται «με ικανοποιητικό ρυθμό».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας αναφέρει:

«Όλοι οι κρατούμενοι που εμβολιάζονται διαθέτουν ΑΜΚΑ ή προσωρινό ΑΜΚΑ το οποίο εκδίδεται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Είναι απολύτως ψευδές ότι δεν γίνεται καταχώριση των στοιχείων κρατουμένων που εμβολιάζονται καθώς η διαδικασία διεξάγεται ηλεκτρονικά και η ενημέρωση στο σύστημα του ΕΟΔΥ γίνεται άμεσα.

Η καταχώριση των ήδη 5.351 εμβολιασμένων κρατουμένων στο σύστημα του ΕΟΔΥ είναι σίγουρη και καθολική.

Αναφορικά με τις βεβαιώσεις εμβολιασμού για τους κρατούμενους αναφέρουμε τα εξής:

Βεβαίωση εμβολιασμού δεν μπορούν να έχουν οι κρατούμενοι καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ωστόσο, μπορούν οι ίδιοι να εξουσιοδοτήσουν όποιο πρόσωπο επιθυμούν, προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όποτε και για όποιο λόγο το θελήσουν.

Για τη διευκόλυνση των κρατουμένων, στους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι να οριστεί σε κάθε Κατάστημα Κράτησης ένας υπάλληλος ο οποίος θα είναι εξουσιοδοτημένος για να εκδίδει τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε όποιον κρατούμενο το επιθυμεί.

Η διαδικασία του εμβολιασμού των κρατουμένων σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.