Η βιωσιμότητα είναι μια αξία που εκφράζεται σε όλες τις συλλογές της Fjällräven. Έτσι, η νέα συλλογή Fall/Winter βασίζεται στην καινοτομία για την ανάπτυξη νέων βιώσιμων υλικών, και συνδυάζει τη διαχρονικότητα και τη λειτουργικότητα. Στη χειμερινή συλλογή, ξεχωρίζουν το ύφασμα Pine Weave στις backpacks Tree-Kånken, η ποικιλία από διαφορετικά είδη μαλλιού στα ρούχα, αλλά και το νέο Expedition X-Lätt Jacket από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα, που εμπλουτίζει τη συλλογή 1974 Expedition. 

Με έμπνευση το πρώτο σχέδιο Kånken του 1978, η νέα συλλογή των εμβληματικών backpacks Tree-Kånken είναι κατασκευασμένη από το ύφασμα «Pine Weave», που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τη Fjällräven με βάση το ξύλο από πιστοποιημένα δάση που βρίσκονται στα βόρεια της Σουηδίας, στην περιοχή του Örnsköldsvik. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ύφανση που ενισχύει την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα των backpacks, τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας, για δραστηριότητες στη φύση, αλλά και την πόλη. 

Προτιμώντας πάντα τα φυσικά υλικά για τη δημιουργία των προϊόντων, η Fjällräven αξιοποιεί διαφορετικά είδη μαλλιού για διαφορετικούς σκοπούς: ιχνηλάσιμο μαλλί με πιστοποίηση ZQ, το οποίο προέρχεται από επιλεγμένες φάρμες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, που αξιοποιείται σε λεπτά ρούχα, ανακυκλωμένο μαλλί που παράγεται από χρησιμοποιημένα ρούχα και αξιοποιείται σε πουλόβερ και μπλούζες. Παράλληλα, για την εσωτερική επένδυση των ρούχων αξιοποιείται ανακτημένο μαλλί, που έχει «περισσέψει» από τη δραστηριότητα άλλων βιομηχανιών.

Τέλος, η Fjällräven εμπλουτίζει τη συλλογή 1974 Expedition εξελίσσοντας το θρυλικό Expedition Down Jacket σε μια συλλογή που προστατεύει από το κρύο στη φύση. Στη συλλογή ξεχωρίζει το Expedition X-Lätt Jacket, φτιαγμένο από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα, το οποίο είναι το πιο ελαφρύ πανωφόρι της σειράς. 

Πιστή στο όραμά της, η πρωτοπόρος Σουηδική μάρκα ρουχισμού και εξοπλισμού για δραστηριότητες στη φύση, συνεχίζει να αναζητά νέους βιώσιμους τρόπους για τη δημιουργία διαχρονικών και λειτουργικών προϊόντων για όσους αγαπούν τη φύση. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: fjallraven.com