Ιδιώτες γιατροί θα μπορούν το προσεχές διάστημα να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους, αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια, όπως σημείωσε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας την Πέμπτη στο ΣΚΑΪ 100,3, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως ήδη στο πρόγραμμα συμμετέχουν χίλιοι γιατροί.  

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση υπογράμμισε ότι θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ σημείωσε πως η επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια βασιζομένη σε δυο παράγοντες, την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.

Ο κ. Θερμιστοκλέους επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και οι πολίτες θα βρίσκουν εύκολα ραντεβού και για την τρίτη δόση.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πλέον στη χώρα μας γίνονται εμβολιασμοί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson ενώ καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης. 

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σημείωσε ότι από τους 115.000 ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20.000, ωστόσο ο αριθμός τους μειώνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία της αναστολής εργασίας. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.