Πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev Be-200, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία και επιχειρούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών, που έχουν καταστρέψει το νότιο τμήμα της Τουρκίας τις τελευταίες εβδομάδες, συνετρίβη στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή.

Mέχρι στιγμής οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν δυο εκδοχές οι οποίες μπορεί να ήταν αυτές οι οποίες οδήγησαν στην συντριβή του Be-200 στην Τουρκία και στο θάνατο 8 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό.

Η πρώτη αποδίδει την συντριβή σε μηχανική βλάβη, ενώ η δεύτερη σε λάθος του πληρώματος. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνησε ότι το πυροσβεστικό αεροσκάφος Be-200 συνετρίβη στην Τουρκία κατά τη διαδικασία προσγείωση και ύστερα από την την ολοκλήρωση του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους δεν έχουν ακόμη βρεθεί, ενώ τα συντρίμμια του Be -200 εξακολουθούν να καίγονται και είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσει εξοπλισμός για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί και τα μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους Be-200 που συνετρίβη στην Τουρκία, θα βραβευθούν μετά θάνατον.

Η σχετική εντολή δόθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες και τους φίλους των Ρώσων στρατιωτικών και καθώς και προς τους Τούρκους πολίτες που επέβαιναν.