Δορυφορικές εικόνες από τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20 της NASA, πριν λίγη ώρα, αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που εκτυλίσσεται σε δυο μεγάλες δασικές πυρκαγιές στη Λίμνη Ευβοίας και την Αρχαία Ολυμπία Ηλείας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του ενημερωτικού σημειώματος της υπηρεσίας, οι δορυφορικές λήψεις δείχνουν μεγάλες εκτάσεις όπου οι δορυφόροι εντόπισαν θερμικά στίγματα τις τελευταίες ώρες.

Δείτε τις εν λόγω εικόνες:

Εικόνα 1: Δορυφορική εικόνα των εκτιμώμενων θερμικών στιγμάτων (hot spots) απο τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20 της πυρκαγιάς στην Λίμνη, Ευβοίας την Τετάρτη 04/08.

Εικόνα 2: Δορυφορική εικόνα των εκτιμώμενων θερμικών στιγμάτων (hot spots) απο τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20 της πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, Ηλείας την Τετάρτη 04/08.

Από το ΕΕΑ / meteo.gr, επισημαίνεται, ακόμη, πως από την ανάλυση δορυφορικών εικόνων από τον γεωστατικό δορυφόρο της EUMETSAT και επιβεβαιωμένες καταγραφές από φωτογραφίες, αυτές οι δύο δασικές πυρκαγιές παρουσιάζουν χαρακτηριστικά «ακραίας συμπεριφοράς», καθώς «έχουν σχηματιστεί πυροσωρείτες ως αποτέλεσμα του υψηλού θερμικού φορτίου και των πολύ ισχυρών ανοδικών κινήσεων στα πύρινα μέτωπα».

Εικόνα 3: Δορυφορική εικόνα των πυροσωρειτών στις πυρκαγιές στην Λίμνη, Ευβοίας και την Αρχαία Ολυμπία, Ηλείας την Τετάρτη 04/08

Δορυφορικές εικόνες των πυρκαγιών σε Εύβοια και Ηλεία Δορυφορικές εικόνες απο τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20…

Posted by Meteo Gr on Wednesday, August 4, 2021

Επισημαίνεται ότι τόσο η φωτιά στην Εύβοια όσο και τα μέτωπα στην Ηλεία εξακολουθούν να μαίνονται.

Στο μεταξύ, την «επόμενη ημέρα» της καταστροφής – τόσο σε επίπεδο υποδομών και κατεστραμμένων περιουσιών όσο και για το περιβάλλον – στην Αττική, καταγράφει, σε μία πρώτη τέτοια αποτίμηση, η ομάδα «Up Stories», μέσω drone: