Συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου της περιφέρειας βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, από ομάδα αντεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Το κτίριο κατελήφθη χθες στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.

Σήμερα, η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, επισκέφθηκε το κτίριο της περιφέρειας και κάλεσε τους συμμετέχοντες στην κατάληψη να το απελευθερώσουν.

Πέραν του συμβολισμού της κατάληψης, η κ. Καλογήρου, επισήμανε την ανάγκη, οι υπηρεσίες της περιφέρειας να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία. Ειδικότερα, υπογράμμισε τις ανάγκες που αυτή την εποχή, στο τέλος του έτους, είναι επείγουσες. Έτσι, ενδεικτικά αναφέρθηκε στους ανθρώπους που παίρνουν προνοιακά επιδόματα, σε αυτούς που έχουν δουλέψει στην ύπαιθρο κάνοντας εργασίες δακοκτονίας και σε αυτούς που εργάζονται για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία. Επισημαίνοντας την επιτακτική και επείγουσα ανάγκη της κάλυψης αυτών και άλλων αναγκών, η περιφερειάρχης κάλεσε τους συμμετέχοντες στην κατάληψη να λάβουν τα δεδομένα αυτά υπόψη, έτσι ώστε η περιφέρεια να λειτουργήσει κανονικά μέσα στις επόμενες ώρες.

TAGS