Στο στόχαστρο αγνώστων βρίσκεται το ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού, υποστηρίζουν τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία σε νησίδα της λιμνοθάλασσας Λογαρού, «περιοχή Αετός», έπεσε πάνω σε σανίδες με καρφιά, οι οποίες δεν ήταν ορατές, καθώς ήταν τοποθετημένες μέσα σε λακούβες με νερό.Τα μπροστινά λάστιχα του αυτοκινήτου καταστράφηκαν και αυτό είχε ως συνέπεια να ακινητοποιηθεί προσωρινά.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή την προηγούμενη ημέρα και σύμφωνα με το φύλλο καταγραφών των φυλάκων του Φορέα, διαπιστώθηκαν τουλάχιστον δύο περιστατικά λαθροθηρίας με βάρκα και μάλιστα, οι επιβαίνοντες εξύβρισαν χυδαία τους φύλακες-επόπτες του Φορέα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επειδή παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, παύουν να είναι απλές συμπτώσεις και πρόκειται για εσκεμμένες ενέργειες κάποιων, που για τους δικούς τους γνωστούς λόγους ενοχλούνται και αντιδρούν.