Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον ΕΟΔΥ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αρκουμανέας, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Πάμε σε αποκλιμάκωση;» ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και απάντησε: «Νομίζω είναι νωρίς για να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση». Πρόσθεσε πως και σήμερα θα έχουμε κοντά στις 3.500 κρούσματα κορονοϊού.

«Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε την αύξηση στις νοσηλείες, στις ΜΕΘ. Αν δείτε τα γραφήματα πόσο έχει αυξηθεί απότομα ο αριθμός των κρουσμάτων, δεν υπάρχει καμία σχέση το πώς αυξάνονται οι νοσηλείες και μάλιστα οι νοσηλείες που να οδηγούν σε ΜΕΘ, όπου εκεί είναι ακόμα μικρότερη η επίπτωση. Αυτό δείχνει τον πολύ σημαντικό ρόλο του εμβολιασμού», τόνισε ακόμη.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ακόμη πως οι προβλέψεις για τον αριθμό των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα είναι αρκετά δύσκολες εξαιτίας της μετάλλαξης Delta. «Υπήρχε μια απότομη αύξηση, την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε μια σταθεροποίηση. Πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα είναι κάπου σταθερά αλλά αυτό εξαρτάται και από τον ρυθμό που συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε αλλά και από τα μέτρα, γιατί βλέπουμε μια πολύ μεγαλύτερη χαλάρωση».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συνέστησε προσοχή ενόψει του 15Αυγούστου, λέγοντας ότι σε πανηγύρια και γιορτές υπάρχει συγχρωτισμός και πρέπει να προσέχουμε.