Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στα Νέα Στύρα Καρύστου στην Εύβοια.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία ενώ μέχρι να φτάσουν κοντά στην εστία της φωτιάς τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα οι κάτοικοι από το χωριό Νημποριό άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.Με ειδοποίηση από το 112, οι κάτοικοι του Νημποριού καλούνται να εκκενώσουν άμεσα στον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μαρμάρι και Κάρυστο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δασική έκταση πολύ κοντά στον οικισμό βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Από αέρος επιχειρούν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Μιλώντας στο Newsbeast, ο δήμαρχος Καρύστου, Ελευθέριος Ραβιόλος, είπε πως η μάχη είναι πολύ δύσκολη στα Στύρα και η φωτιά ψηλά. « Με 7 μποφόρ να πνέουν στην περιοχή, μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται. Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί. Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και για αυτό εκκενώσαμε και το Νημποριό προληπτικά. Έχουμε όμως μεγάλη δύναμη και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς- 4 αεροπλάνα, 1 ελικόπτερο αλλά και πυροσβεστική δύναμη από ξηρά»