Δεν θα πληρώσει τίποτα οικογενειάρχης δανειολήπτης από τα Χανιά, ο οποίος εργάζεται εποχιακά ως ναυαγοσώστης, χωρίς ακίνητα περιουσιακά στοιχεία .Έτσι έκρινε το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπαρ.811/2014 απόφασή του, έπειτα από την εκδίκαση της υποβληθείσας κυρίας αίτησης. Ο εν λόγω δανειολήπτης , είχε χρεωθεί σε μία Τράπεζα για καταναλωτικό δάνειο το ποσό των 25.431,88 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: «ο εν λόγω δανειολήπτης πέτυχε την ένταξή του στο νόμο 3869/2010, και είδε στα πλαίσια της υπαρ.811/2014 απόφασης την ανακούφιση και την απαλλαγή του από την χρέωση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δανειολήπτη 28 χρονών, έγγαμο με δύο ανήλικα τέκνα (βρέφη και τα δύο) πρώην άνεργο σήμερα εποχιακά εργαζόμενο ως ναυαγοσώστη, με σύζυγο άνεργο, η οποία ως εισόδημα έχει το επίδομα μητρότητος ποσού 293,04 ευρώ (150 ημέρες μητρότητας)

Ο ίδιος ο δανειολήπτης μέσω όρο μηνιαίου εισοδήματος ,για το έτος 2014 ΄,έχει δηλώσει 298,40 ευρώ, φιλοξενείται και ο ίδιος αλλά και τα μέλη της οικογένειας του, στο σπίτι των γονιών της συζύγου του.Το Βιοτικό μηνιαίο κόστος της οικογένειας του, όπως αποδεικνύεται απο τα κατατειθέμενα στοιχεί φθάνει στα 1200 ευρώ.

Ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κυριότητα τους και οι δύο σύζυγοι.

Δεν διαθέτουν κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.

Μοναδικό κινητό περιουσιακό στοιχείο, που έχει στην κυριότητα ο σύζυγος, είναι ένα Ι.Χ και αυτό ευρισκόμενο σε δηλωμένη ακινησία

Το Ειρηνοδικείο Χανίων,έχοντας υπόψη του, τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν προφορικά τόσο από τον ίδιο όσο και από την δικηγόρο αυτού , απέρριψε τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις της Τράπεζας, η οποία αρνήθηκε την αίτηση, ισχυριζόμενη και προβάλλοντας ενστάσεις ,«περί δόλου, απαράδεκτη, καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του αιτούντος κ.λ.π» όμως το Δικαστήριο των Χανίων ,αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη, καθώς δεν αποδείχτηκε δόλος.

«Κούρεμα» του συνολικού χρέους ,κατά 100% και επανεξέταση το έτος 2016, για την τυχόν βελτιωμένη αλλαγή του οικονομικού “προφίλ” του δανειολήπτη

Συμπερασματικά: Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η απόφαση θεωρείται θετικότατη , βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης, που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της Χώρας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση έδωσε την δυνατότητα στον δανειολήπτη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, (τετραμελής οικογένεια με δύο βρέφη) να προσπαθήσει να ξαναρχίσει μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή απαλλαγμένη από τον «βραχνά» της υπερχρέωσης.

Πηγή: cretalive.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.