Νεκρός είναι ο 21χρονος ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι όπως αναφέρει το NBC News. Ο φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στο Νάσβιλ του Τενεσί, είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι για διακοπές και έμενε στην πολυκατοικία που έπεσε καθώς τον φιλοξενούσε ο νονός του.

«Ο γιος μου ήταν ένα από τα δυνατά άτομα που ξέρω. Είχαμε σχέδια για το μέλλον» είπε η μητέρα του Τίνα Γιαννιτσόπουλος, μετά την επιβεβαίωση ότι ο γιος της είναι στη λίστα των θυμάτων.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη 24 Ιουνίου γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ξαφνική κατάρρευση μπροστά στη θάλασσα οι νεκροί είναι πλέον 18 -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά- ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται. Οι ελπίδες ποια για την ανεύρεση ζωντανών αργοσβήνει κάθε μέρα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας σήμερα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.