Η Βάνα Παπαευαγγέλου επιβεβαίωσε πως η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε το τέλος των self test για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Παράλληλα η επιτροπή προχώρησε στη σύσταση να μην φοράνε οι πολίτες μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, όπου βέβαια δεν υπάρχει συνωστισμός, αλλά παραμένει υποχρεωτική στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

«Στα 32 έτη μειώθηκε η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στην κινητικότητα των νέων. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 4.100  κρούσματα και οι περισσότερες περιφέρειες είναι πράσινες», ανέφερε επίσης η κα. Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ένας στους 3 νοσηλευόμενους αφορά σε νέους ανθρώπους , καθώς οι ηλικιωμένοι εμβολιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Μείωση παρατηρείται και στους θανάτους άνω των 75 ετών. Όπως είπε δίνεται έμφαση στον εμβολιασμό όλων άνω των 55 ετών, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.