Στην ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος σχετικά με το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο εστίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία τού να μοιράζεται το βάρος του μεταναστευτικού ισότιμα μεταξύ των κρατών μελών.

«Είναι επιτακτικό να σημειωθεί πρόοδος σήμερα, όσον αφορά το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο. Χρειάζεται να βρούμε τρόπους να μειώσουμε την πίεση της μετανάστευσης στην ΕΕ, μειώνοντας τις πρωταρχικές και τις δευτερεύουσες ροές και προστατεύοντας τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική διάσταση. Για τις μεσογειακές χώρες, τις ΜΕD5, αυτό που είναι σημαντικό είναι η επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την αλληλεγγύη, για να διαβεβαιώσουμε ότι μοιράζουμε το βάρος στο μεταναστευτικό ισότιμα μεταξύ των κρατών-μελών», είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Γιόχανσον: Χρειαζόμαστε καλύτερη συνεργασία της αστυνομίας για να κρατήσουμε τους πολίτες μας ασφαλείς

Στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την εσωτερική ασφάλεια αναμένεται να εστιάσουν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, που συναντώνται σήμερα στο Λουξεμβούργο, όπως ανέφερε προσερχόμενη η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον.

«Χρειαζόμαστε καλύτερη συνεργασία της αστυνομίας για να κρατήσουμε τους πολίτες μας ασφαλείς», τόνισε η κ. Γιόχανσον.