Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια μετεωρολογίας Meteopedia είναι η νέα υπηρεσία του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες του, με σκοπό τη διάχυση της επιστήμης της μετεωρολογίας στο ευρύ κοινό.

Πρόκειται για μια ψηφιακή, διαδικτυακή και ελεύθερης πρόσβασης εγκυκλοπαίδεια που γράφεται και αναπτύσσεται από την επιστημονική ομάδα του meteo με το λογισμικό wiki, στο οποίο στηρίζεται η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, τα λήμματα της Meteopedia αφορούν πληροφορίες σχετικά με μετεωρολογικά φαινόμενα, μετεωρολογικούς όρους και ορισμούς, καθώς επίσης και στοιχεία από τις κακοκαιρίες που φέρουν όνομα, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ορίσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Η Meteopedia θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται τακτικά, με σκοπό την κάλυψη περισσότερων αποριών και παρέχοντας περισσότερη γνώση, σχετικά με τους όρους της μετεωρολογίας και τα μετεωρολογικά φαινόμενα.

Μπορείτε να «ξεφυλλίσει» κανείς την μετεωρολογική εγκυκλοπαίδεια εδώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.