«Δεν πιστεύω να μπορούσε να το κάνει μόνη της, ήξερα καλά το παιδί μου, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, είχε και τα αδέλφια της και τους συγγενείς μου, ήξερα καλά το παιδί μου, πιστεύω ότι ήταν ή ατύχημα ή ίσως κάποιος άλλος το έκανε, ίσως κάποιος άλλος να ήθελε να τη ληστέψει ή να παραπάτησε και γλίστρησε».

Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας της 11χρονης Ιωάννας η οποία έχασε τη ζωή της στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά. Ο θάνατος της μαθήτριας έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία.

Η μητέρα της 11χρονης προχώρησε σε δηλώσεις στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega και εξήγησε γιατί δεν κάλεσε αμέσως την Αστυνομία. «Δεν σκέφτηκα αμέσως να πάρω την αστυνομία, ήμουν σίγουρη ότι είναι καλά και ότι θα την βρω» ανέφερε η μητέρα της Ιωάννας.

Η 11χρονη είχε φύγει από το σπίτι της στις 20.00 το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Λίγη ώρα μετά τις 21.00 η μητέρα της άρχισε να την καλεί, να στέλνει μηνύματα στο κινητό και να την αναζητά με έναν συγγενή της. Ωστόσο, η ίδια δήλωσε την εξαφάνιση 15 ώρες μετά.

Η μητέρα της 11χρονης αναφέρθηκε και στον τρόπο που διαχειριζόταν το παιδί της αναφορικά με τα βίαια ξεσπάσματα του πρώην συζύγου της και πατέρα του παιδιού. «Της έλεγα σκέψου θετικά, μη φοβάσαι. Είμαστε ασφαλείς. Εγώ είμαι κοντά σου».

Ο ιατροδικαστής αλλά και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση σοκ, έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

«Βεβαίως θρηνούμε το χαμό του παιδιού μας και θα κινηθούμε και νόμιμα. Ένα γλυκύτατο παιδάκι ήταν που το αγαπούσαν οι πάντες, ήταν τόσο ευγενικό τόσο καλό τόσο παιδί θαρρώ. Αλλά δημιουργήθηκαν προβλήματα μέσα στην οικογένεια. Ήταν και το πιο μεγάλο και σίγουρα τα είδε όλα. Ξέρετε τα παιδιά βλέπουν και ακούνε» ανέφερε η γιαγιά της Ιωάννας στο δελτίο του Mega.