Εντατικοί συνεχίζουν να είναι οι έλεγχοι για την αποφυγή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και την έξοδο επίδοξων εκδρομέων από την πρωτεύουσα ενόψει του Πάσχα. Οι έλεγχοι μάλιστα δεν πραγματοποιούνται μόνο στα διόδια των δύο εθνικών οδών, αλλά και στα ΚΤΕΛ, στους σταθμούς των τρένων όπως και στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ουρά των αυτοκινήτων το μεσημέρι στα διόδια Ελευσίνας ήταν μικρή. Οι οδηγοί που υποχρεώθηκαν σε αναστροφή το τελευταίο 24ωρο και στις δυο εξόδους της πρωτεύουσας καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για μετακίνηση, είναι γύρω στους 200 είναι, ενώ οι 80 επέστρεψαν σήμερα το πρωί.

Ως προς τα οχήματα που έφυγαν χθες από την Αθήνα υπολογίζονται στις 30.000 ενώ επέστρεψαν 33.000 γεγονός που σημαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν οδηγοί που είχαν κάποια δουλειά εκτός του νομού Αττικής.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τονίζουν ότι οι καθολικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό όχι μόνο σε διόδια αλλά και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και των τρένων. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο κόσμος συμμορφώνεται με τα μέτρα στη συντριπτική του πλειονότητα.

Σύμφωνα με την τροχαία, οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς όλη τη μεγάλη Εβδομάδα, ανήμερα το Πάσχα αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Έλεγχοι και στο λιμάνι του Πειραιά

Έλεγχοι διεξάγονται και στο λιμάνι του Πειραιά από τα πληρώματα των πλοίων. Την τήρηση των μέτρων επιθεώρηση ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε συγκεκριμένο πλοίο στον Πειραιά ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει όλοι και όλες να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραπάνω από 300 πολίτες αναγκάστηκαν να πάρουν τις βαλίτσες και να φύγουν από το λιμάνι.