Τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω από το άγριο έγκλημα του Αιγάλεω, όπου ένας άνδρας βρέθηκε καμμένος και με κομμένα δάχτυλα μέσα σε κάδο σκουπιδιών, εξετάζει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», είναι πιθανό να κρύβονται ερωτικά ή προσωπικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία και στο συμπέρασμα αυτό φαίνεται να έχει καταλήξει η Ασφάλεια Αττικής.

Η φωτιά που έβαλε ο δράστης για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του θύματος δε φαίνεται να έχει παραμορφώσει σημαντικά αυτά του προσώπου, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης φωτογραφιών του, όπως είχε γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο με την 84χρονη γυναίκα που είχε σκοτώσει και τεμαχίσει ο εγγονός της στη Ραφήνα, με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Το θύμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι άνδρας ηλικίας περίπου 60 με 70 ετών, ύψους 1,70 μ., έχει κοπεί στη μέση στο ύψος του αφαλού, ενώ έχουν κοπεί και εξαφανιστεί τα άνω άκρα από τους καρπούς και μπροστά. Λείπουν δηλαδή παλάμες και ακροδάχτυλα, πιθανόν σε μια προσπάθεια του δράστη να μην εντοπιστεί σύντομα η ταυτότητά του από τα αποτυπώματα.

Σύμφωνα με ίδιες πηγές ενημέρωσης, το θύμα έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και είναι πιθανότητα ελληνικής καταγωγής, ενώ σχετικά πρόσφατα έχει υποβληθεί σε εγχείρηση by bass. Ο θάνατός του προσδιορίζεται λίγες ώρες πριν τον εντοπισμό του. Ως όργανο των ακρωτηριασμών εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκε σιδηροπρίονο ή σιδηροτροχός.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει και δύο μέρη τεχνητών οδοντοστοιχιών, από τις οποίες θα επιχειρήσουν, μέσω εταιρειών κατασκευής και αρχεία οδοντιατρικών ιατρείων, να φθάσουν στον εντοπισμό των στοιχείων ταυτότητας του θύματος. Παρόμοια αναζήτηση θα γίνει σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία για τις χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς, καθώς και σε φακέλους πρόσφατων δηλώσεων εξαφανίσεων προσώπων.