Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στο Μαξίμου για το θέμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα, καθώς παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις αρχίζουν να επικρατούν δεύτερες σκέψεις.

Οι δισταγμοί της κυβέρνησης οφείλονται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην παραμονή των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα, στην πίεση στο σύστημα υγείας και στην ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά το Πάσχα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ είμαστε ένα βήμα πιο πίσω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν διάφορα πρωτόκολλα για τις μετακινήσεις.

«Για τις περιφερειακές μετακινήσεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διάφορα πρωτόκολλα, αλλά τώρα είναι προτεραιότητα η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας», είπε και εξήγησε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι καθοριστικό στοιχείο για το άνοιγμα δραστηριοτήτων κάτι που «η επιδημιολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει».