Για τα κρούσματα, το πότε θα φανεί μείωση στον αριθμό τους αλλά και για το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (14/4) ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ τα λύματα Aττικής δείχνουν τάση ύφεσης εδώ και τρεις βδομάδες και επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε μείωση κρουσμάτων που θα αρχίσει πριν το Πάσχα.

«Έχει μειωθεί ο βαθμός θετικότητας. Ωστόσο, παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο» τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης.

«Αυτό που πρέπει να παρακολουθείται είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία» δήλωσε και υπογράμμισε πως πολύ αργά θα μειωθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι θάνατοι.

Ποιες περιοχές εμφανίζουν ύφεση, σταθερότητα ή αύξηση ιικού φορτίου

Ο καθηγητής ανέφερε μεταξύ άλλων πως από τον δείκτη λυμάτων φαίνεται πως υπάρχουν περιοχές που έχουν ύφεση όπως η Αττική αλλά και άλλες που εμφανίζουν σταθερό υψηλό ιικό φορτίο όπως Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και περιοχές που αυξάνεται όπως Κρήτη. 

Παράλληλα, σημείωσε πως στα λύματα υπάρχουν και ευρήματα σημαντικής αύξησης στην χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών καθώς και κοκαΐνης ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.