Να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου στην επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, προκειμένου με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα να εισηγηθεί στην κυβέρνηση. Ωστόσο επικρατεί έντονος προβληματισμός, δεδομένου ότι τα κρούσματα αυξάνονται και υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού λόγω της κινητικότητας που θα επιφέρει το άνοιγμα των σχολείων.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως παρουσίασε την πρόταση του υπουργείου στα μέλη της επιτροπής για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, δεδομένου και του πρόσθετου εργαλείου των self test. Εκτιμάται, ότι οι μαθητές έχουν μείνει εκτός φυσικών τάξεων πολλούς μήνες και κρίνεται επιβεβλημένη η δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων, ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές Γ’ λυκείου.

Ανοικτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο μία θετική εισήγηση να μην είναι καθολική για όλη την Ελλάδα αλλά με αστερίσκους για τις «κόκκινες περιοχές» με έμφαση στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη, καθώς το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Ο αντίλογος σε μια τέτοια απόφαση είναι η δημιουργία ανισοτήτων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πάντως, εάν τελικά ληφθεί απόφαση από την επιτροπή, οι ανακοινώσεις για τα σχολεία αναμένονται και εντός της ημέρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 18.00 με τον Βασίλη Κικίλια και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για την εξειδίκευση των αποφάσεων.