Ξεπέρασαν τα 50 τα κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς στο ΠΑΓΝΗ, στην Παθολογική, τη Νευρολογική και την Ογκολογική Κλινική.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης, εξέφρασε την ανάγκη δρομολόγησης στοχευμένων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς των κρουσμάτων.

«Έχουν ανιχνευτεί περισσότερα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και αυτό οφείλεται και στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται. Πλέον τα κρούσματα ξεπερνούν τα 50. Έπρεπε να ληφθούν συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα για να ελεγχθεί η διασπορά στα νοσηλευτικά ιδρύματα», δήλωσε σύμφωνα με το creta24.gr.

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα, που θα έπρεπε όπως είπε, να έχουν ληφθεί από την πολιτεία από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του κορονοιού.

«Κατανοούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει 100% αποστείρωση των νοσοκομείων. Έπρεπε όμως να δρομολογηθεί η διενέργεια rapid test ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας, η υποχρεωτικότητα στα δωρεάν τεστ των συνοδών που κρίνονται απαραίτητοι για τη φροντίδα ασθενών και να μην επιφορτίζονται οι γιατροί των κλινικών με τη δειγματοληψία των συνοδών», τόνισε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου

«Αναστάτωση επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ λόγω της ενδονοσοκομειακής διασποράς που διαπιστώθηκε τις τελευταίες μέρες. Πάνω από 50 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε εργαζόμενους, συνοδούς και ασθενείς, που νοσηλεύονταν κυρίως στην Παθολογική, τη Νευρολογική και την Ογκολογική Κλινική. Το αίτημα επιστημόνων, της ΟΕΝΓΕ, της ΕΓΕΣΥΝΗ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων υγειονομικών για τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, των ΤΟΜΥ και των ΚΥ δεν έχει ικανοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται καν ακόμη η απόφαση του Υπουργού Υγείας (19/3) για “υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό των μονάδων υγείας του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί”, αφού η κυβέρνηση δεν φρόντισε να εξασφαλίσει επάρκεια σε rapid test» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου.

Πάντως ο κ.Κωστάκης σημείωσε πως «το ΠΑΓΝΗ έχει επάρκεια προσωπικού και δεν υφίσταται προς το παρόν πρόβλημα λειτουργίας».