Καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές βροχές ή καταιγίδες το βράδυ στα βορειοδυτικά. Ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης. Μεταφορά σκόνης από το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, Σάββατο 3 Απριλίου, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστό καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο , στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως πρόσκαιρα στο εσωτερικό της Θεσσαλίας. Από τις απογευματινές ώρες οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 23, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν, στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί, με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Κυριακή οι άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση.