Μπορεί η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει από τις 21:00 λόγω των μέτρων του lockdown, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που… αφήνουν την ώρα να περάσει για να βρίσκονται με την παρέα τους σε ένα παγκάκι μίας πλατείας ή δίπλα στη θάλασσα.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος μετά το πρώτο lockdown και οι πολίτες νιώθουν κουρασμένοι με τους περιορισμούς και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να πάρουν μία ανάσα, ελπίζοντας πως άμεσα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Η κούραση είναι ψυχολογική και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, στις συναθροίσεις και γενικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την επαφή με τους άλλους ανθρώπους έχουν προσθέσει ακόμη ένα μεγάλο βάρος στον καθένα μας.

Έτσι, λοιπόν, αρκετοί πολίτες σε όλη τη χώρα βλέποντας πως τα μέτρα που τηρούσαν όλο αυτό τον καιρό δεν αποδίδουν και από τη στιγμή που η κυβέρνηση με τους λοιμωξιολόγους κάνουν πίσω, ανοίγοντας δραστηριότητες, νιώθουν ότι μπορούν να… ξεκλέψουν λίγες ώρες από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι εικόνες του newsbeast.gr από το Πασαλιμάνι λίγο μετά τις 21:00 είναι ενδεικτικές και κάτι ανάλογο μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας και σε άλλες πόλεις της χώρας ή στην επαρχία.

Όπως θα δείτε κόσμος -κυρίως νεαρές ηλικίες- βρίσκεται σε μικρές παρέες, συζητώντας ή τρώγοντας κάτι, σε μια κατάσταση που θυμίζει λίγο τις εποχές προ κορονοϊού.