Για «λύσεις της τελευταίας στιγμής, λύσεις άρπα κόλλα» σχετικά με την επιστράτευση 206 γιατρών έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης.

«Από πλευράς υπουργείου υπάρχει προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών σε εμάς» πρόσθεσε ο κ. Καψαμπέλης στον Θέμα 104,6, τονίζοντας ωστόσο ότι «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι έστω και σε αυτές τις συνθήκες θα στηρίξουμε τις προσπάθειες των ιατρικών συλλόγων. Παράλληλα το υπουργείο θα πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις και να μην περιμένει απέξω τη βοήθεια μόνο».

Ο κ. Καψαμπέλης μίλησε για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για το Σωτηρία. «Για το νοσοκομείο Σωτηρία υπάρχουν 20 προκηρυγμένες θέσεις πνευμονολόγων και έχουν κατατεθεί 80 αιτήσεις ενδιαφερόμενων νέων γιατρών με πρόσφατη νοσοκομειακή εμπειρία και με μια υπουργική απόφαση μιας ώρας αυτοί εντάσσονται μέσα» είπε.

Εκτίμησε ότι δεν θα αποδώσει μια τέτοια ενέργεια τα αναμενόμενα. «Τι περιμένουν από γιατρούς που έχουν φύγει από 20, 30 χρόνια από τα νοσοκομεία, ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν αμέσως; Όχι. Και θα δημιουργήσουν προβλήματα και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Έχουμε μετατραπεί σε χώρα μιας νόσου, υπάρχουν όμως νόσοι πιο σοβαρές όπως οι καρδιολογικές και οι ογκολογικές» σημείωσε.