Ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπισθεί μεταξύ των ασθενών αλλά και τους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί περίπου το 55%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δε δέχονται τον εμβολιασμό.

Όπως είπε, τα θετικά κρούσματα προέρχονται από ασθενείς, οι οποίοι κόλλησαν από συγγενείς ή συνοδούς.

Για αυτούς, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά

Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού έχει σημειωθεί στο νοσοκομείο «Μεταξά», καθώς 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον ιό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Ο εντοπισμός κρουσμάτων είχε ως αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς. Προβληματισμό προκαλεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι ένα μέρος του προσωπικού δεν έχει κάνει τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Τεράστια μάχη δίνουν όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ η χθεσινή εφημερία του Ευαγγελισμού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν έντονη. Εκείνο που έκανε εντύπωση στους γιατρούς είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς που εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο ήταν νέοι και μόνο ένας ήταν πάνω από 80 ετών. Ένα άτομο 36 ετών χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ, ενώ η ηλικιακή ομάδα 30 – 50 ετών έχει και τις περισσότερες νοσηλείες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.