Βαρύ πένθος στο ελληνικό θέατρο καθώς αργά απόψε τη νύχτα έγινε γνωστό πως δυο σπουδαίοι ηθοποιοί,  ο Κωστής Μαλκότσης και ο Θεόφιλος Βανδώρος, έφυγαν από τη ζωή.

Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί..Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός,…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Wednesday, March 10, 2021

Την διπλή δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Ήταν τέτοιο το σοκ μάλιστα που πολλοί διαδικτυακοί του φίλοι τον ρωτούσαν αν ισχύει η είδηση και εκείνος τους απαντούσε πως το έχει επιβεβαιώσει από το φιλικό περιβάλλον των ηθοποιών.

Θεόφιλε….Αποφάσισες να φύγεις….Όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί σου θα θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές που…

Posted by Καίτη Φίνου on Wednesday, March 10, 2021

Ο Θεόφιλος Βανδώρος που έφυγε σε ηλικία 60 χρονών, ήταν πρωταγωνιστής σε πολλές δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων και το «Τμήμα Ηθών», μέσα από το οποίο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του επίσης ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, ήταν από τις πλέον αγαπημένες φυσιογνωμίες του εγχώριου τηλεοπτικού και θεατρικού χώρου.

Πήγε στο Ελληνο-ιταλικό Δημοτικό Σχολείο Casa d’ Italia και μετά στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Στη συνέχεια σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College. Επί μία δεκαετία έζησε μόνιμα στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με τον Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.

Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στο χώρο του θεάτρου. Σύζυγος του η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου και πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Ερμή. Τελευταία του σημαντική στιγμή στον κινηματογράφο η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη.

Σημαντικότερες στιγμές του η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και βέβαια στο «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο».