Τη συνέχιση της απεργίας πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός του διεμήνυσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσω της γιατρού του Κατερίνας Ντουζέπη, η οποία κατάφερε επιτέλους να τον επισκεφθεί σήμερα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.

Σύμφωνα με την eksegersi.gr, ο απεργός πείνας είπε χαρακτηριστικά «συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου». Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του η γιατρός δήλωσε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διότι ο ορός ενυδάτωσης δεν λύνει το πρόβλημα της ασιτίας.

Βρίσκεται σε έντονο υπερκαταβολικό στάδιο, λόγω της πολυήμερης ασιτίας, και δεν καλύπτονται οι βασικές μεταβολικές του ανάγκες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσει ανά πάσα στιγμή πολυοργανική ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο.

Παρά ταύτα, εξακολουθεί να έχει επαφή με το περιβάλλον και πλήρη διαύγεια, αν και η εξάντληση δεν του επιτρέπει να κάνει μακρές συζητήσεις.

Σε ερώτηση της σελίδας για το αν ο απεργός πείνας γνωρίζει για τη σημερινή εξέλιξη στο ΣτΕ, η γιατρός είπε ότι γνωρίζει. Της υπενθύμισε αυτό που είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα: «Η απόφαση σε βάρος μου ήταν πολιτική. Με πολιτική απόφαση να το λύσουν».

Σημειώνεται ότι ο διοικητής του νοσοκομείου απαγόρευε τις προηγούμενες ημέρες στους εξωτερικούς γιατρούς του Δημήτρη Κουφοντίνα να τον επισκεφτούν, παρά τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων τους στη ΜΕΘ.

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημά του για προσωρινό πάγωμα της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού

Νωρίτερα το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε το αίτημα του πολυισοβίτη, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας.

Η αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατά της επίμαχης απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 2 Απριλίου 2021. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.