Για το περιστατικό ξυλοδαρμού πολίτη από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ χθες Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν ένταση, αλλά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του θύματος, στην οποία προχώρησε ο ίδιος το πρωί, εστιάζοντας στην «παραβατική του συμπεριφορά», μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προσθέτοντας ότι από το πρωί έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

Ο βουλευτής, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Mega, καταδίκασε μεν την υπέρμετρη αστυνομική βία που ασκήθηκε, ωστόσο, εστίασε στην πολιτική ταυτότητα του θύματος, λέγοντας ότι η εικόνα που διαμορφώθηκε χθες ότι πρόκειτο για έναν πολίτη που απλά έκανε τη βόλτα του είναι αναληθής.

«Διότι όταν ένας άνθρωπος είναι γνωστός στην αστυνομία, είναι αυτός που λέτε στα κανάλια πολλές φορές οι “γνωστοί άγνωστοι”, συνελήφθη μία φορά για παρέμβαση υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο υγείας, συμμετέχει σε αναρχική συλλογικότητα η οποία ξεκίνησε την επίθεση χθες σε κάποιους αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όλο αυτό διαμορφώνει μια διαφορετική εικόνα για τον τηλεθεατή για τον μέσο πολίτη για το τι πραγματικά χθες» σημείωσε.

«Εγώ επειδή γνωρίζω καλά την πλατεία της Νέας Σμύρνης, υπάρχουν όντως οικογένειες και μικρά τα οποία θέλουν να πάρουν ανάσες. Χθες δεν έγινε αυτό. Χθες έγινε μία απόπειρα κάποιων να δημιουργήσουν ένταση διότι η αριστερά στην ελλάδα εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να δημιουργήσει ήρωες. Πώς γίνεται αυτό; μέσα από πορείες, μέσα από εντάσεις», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια απέφυγε να απαντήσει αν είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων η δημοσιοποίηση του ονόματος του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε αλλά και το πώς σχετίζεται με το περιστατικό η πολιτική ταυτότητα, ενώ σημείωσε πως «εμένα δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογία του, με ενδιαφέρει αν έχει παραβατική συμπεριφορά. Με ρωτήσατε λοιπόν για το αν είναι παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων. Αν είναι παράβαση αυτό που έκανα εγώ, τότε είναι παράβαση και αυτό που κάνατε στο δελτίο σας. Δείξατε το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου».

«Έχω δεχθεί απειλές για τη ζωή μου από το πρωί»

«Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ένας απλός πολίτης είναι ένας άνθρωπος που ανήκει ανήκει σε μία ακτιβιστική, αντιεξουσιαστική ομάδα, με συγκεκριμένη δράση παραβατική, ο οποίος χθες συμμετείχε επίσης σε κάποια επεισόδια. Δικαιολογεί αυτό τη βία που του ασκήθηκε; Όχι δεν την δικαιολογεί. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό», τόνισε στη συνέχεια, ενώ σημείωσε ότι από το πρωί έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

Ερωτηθείς και πάλι αν η επιλογή του να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πολίτη με σαφή αναφορά στην ιδεολογία του συνιστά πολιτικό φακέλωμα, σημείωσε ότι «Πολιτικό Φακέλωμα δεχόμαστε εμείς, δεν είναι πολιτικό φακέλωμα να είναι δημόσια πληροφορία αν κάποιος έχει παραβατική συμπεριφορά για δημόσιες ενέργειες».

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Δεν μίλησα για ιδεολογία. Είναι ελεύθερος να πιστεύει σε ό,τι θέλει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο να πιστεύει ότι θέλει, να’ ναι ακροαριστερός, ας πιστεύει ότι θέλει, τιμή του, να το λέει και να το υπερασπίζεται δημόσια ως προς την άποψη του. Άλλο η άποψη άλλο η παράβαση του νόμου. Όπως σέβονται το νόμο όλοι οι Έλληνες πολίτες θα σέβονται και αυτοί. Τέρμα η ασυδοσία οποιασδήποτε αναρχικής ομάδας».

Σχετικά με την πληροφορία που τόνισε ότι έχει στη διάθεσή του, ότι ο εν λόγω πολίτης προηγουμένως προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού κι από που προκύπτει αυτό, ανέφερε ότι «είχε αυτή την πληροφόρηση».

«Έχουμε πληροφορίες από τις αναφορές της αστυνομίας και όταν λέω αναφορές αστυνομίας δεν είναι ένα πράγμα. Είναι μία σειρά από πληροφορίες. Αν όμως οι πληροφορίες τις οποίες αναπαρήγαγαν είναι ψευδείς θα βγω να ζητήσω συγνώμη. Αν είναι αληθής όμως θα ζητήσω από όλους αυτούς οι οποίοι με κατέκριναν να ζητήσουν εκείνοι συγγνώμη», πρόσθεσε.

Τέλος απηύθυνε έκκληση για κοινωνική ηρεμία και στις δύο πλευρές. «Και σους αστυνομικούς και προς όσους θέλουν δημοκρατικά να διαμαρτυρηθούν για οποιαδήποτε για οποιοδήποτε δικαίωμά τους. Αυτή τη στιγμή δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη υγείας για τη ζωή μας» υπογράμμισε.