Νέα συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας από φεμινιστικές οργανώσεις, συνδικάτα αλλά και το ΠΑΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Δευτέρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται στις 8 Μαρτίου.

Με κεντρικό σύνθημα «Στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά, καμία μόνη», οι διαδηλώτριες και οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα και κατευθύνονται προς την Ομόνοια.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια από Ομοσπονδίες, Εργατικά Συνδικάτα,την ΟΓΕ την ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ στο πλαίσιο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκα ενώ κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει και το ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας», είναι το σύνθημα στην εξέδρα της συγκέντρωσης. «Δυναμώνουμε τον αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα», «Η κρατική και εργοδοτική βία δε θα μας κλείσει το στόμα», «Υψώνουμε τη γροθιά μας, σπάμε τον φόβο», είναι το μήνυμα που στέλνουν με τα πανό τους οι συγκεντρωμένοι.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία προς το Σύνταγμα, με τους διαδηλωτές να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις προστασίας από τον κορονοϊό.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Σημειώνεται ότι πορεία για την ημέρα της γυναίκας πραγματοποιήθηκε και το μεσημέρι στο κέντρο της ΑΘήνας με τη συμμετοχή περίπου 2.000 ατόμων.

Δείτε φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος