Όπως και το 2011 έτσι και φέτος ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα παραμείνει κλειστός κατά την βραδιά της Πανσελήνου, την προσεχή Κυριακή 10 Αυγούστου.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε εθελοντική προσφορά για εργασία από το φυλακτικό προσωπικό πέραν της 8ης απογευματινής, όπως ορίζει το πρόγραμμα λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων κατά τους θερινούς μήνες.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για την στάση της πολιτείας στα εργασιακά τους θέματα, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες. Έτσι αφού δεν θα υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό, ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμένει κλειστός. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2011, όπου δεν υπήρχε και προηγούμενη ενημέρωση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος στο πανελλήνιο, από τις αντιδράσεις των πολιτών.

Έτσι ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα είναι επισκέψιμος έως τις οκτώ το απόγευμα.

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο του παλαιού μουσείου, μια συναυλία – αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση, από την ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Γκιντζίρη, σε μια συνδιοργάνωση της Ζ’ ΕΠΚΑ με το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης ανοικτό και επισκέψιμο για το κοινό θα είναι και το αρχαιολογικό μουσείο Πύργου από τις 8 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, της Κυριακής.

Πηγή: ilialive.gr