Δεκτό έγινε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα που υπέβαλαν κατηγορούμενοι στην υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» για την διαβίβαση των αιτήσεων που είχε υποβάλει η ΕΥΠ σε Εισαγγελέα για να της επιτραπεί η άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων εμπλεκομένων στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Οι θεωρούμενοι ως βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είχαν κεντρικό σκεπτικό στο αίτημα τους, ότι παρατύπως δόθηκε άδεια στην ΕΥΠ να παρακολουθήσει τα τηλέφωνα τους.

Όπως υποστηρίχθηκε, η υπηρεσία πληροφοριών απέφυγε να υποβάλει αιτήματα προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα της ΕΥΠ και απευθύνθηκε σε Εισαγγελέα Εφετών επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, που όπως ανέφερε η υπεράσπιση «δεν περιλαμβάνουν απαγωγή εφοπλιστή».

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων και έτσι οι αιτήσεις της ΕΥΠ θα διαβιβαστούν και θα περιληφθούν στην δικογραφία ώστε να λάβουν γνώση οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ο Παναγιώτης Βλαστός -που του αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο «συνδικάτο» και θεωρείται ιθύνων νους στην απαγωγή του εφοπλιστή- επανέφερε στο δικαστήριο το θέμα των απομαγνητοφωνήσεων που έγιναν στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ.

Ο κατηγορούμενος υπέβαλε ένσταση πλαστότητας εγγράφων, τονίζοντας ότι για το θέμα αυτό έχει υποβάλλει μήνυση σε δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ που έκαναν απομαγνητοφώνηση.

Ο Π. Βλαστός υποστήριξε πως οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν αλλάξει ημερομηνίες συνομιλιών και έχουν παραλείψει τμήματα «πολύ σημαντικά για εμένα». Η υπεράσπιση του είπε στο δικαστήριο πως η γνωμάτευση τεχνικού συμβούλου που προσελήφθη από τον Βλαστό και έλεγξε τις συνομιλίες αναφέρεται σε «νόθευση υλικού και αλλοίωση συνομιλιών».

Η δίκη συνεχίζεται.