Άλλη μία συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα προγραμματίζεται για σήμερα στις 18:00 στο Σύνταγμα.

Με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» θα κλείσει στις 16:30 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Σήμερα συνεδριάζει στη Λαμία το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή της ποινής του, μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει 56 μέρες απεργία πείνας και 10 μέρες απεργία δίψας και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

«Η βλάβη στην υγεία του είναι ανεπανόρθωτη […] Όποια και αν είναι η απάντηση δεν αλλάζει το γεγονός ότι η καθυστέρηση αυτή είτε άμεσα είτε έμμεσα δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα» λέει σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα.

«Ο κόσμος στον δρόμο μέρα με την μέρα αυξάνεται και πολλαπλασιάζεται γιατί αντιλαμβάνεται ότι μια απεργία πείνας δεν αφορά ένα κρατούμενο μόνο αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Μια αλυσίδα που αν σπάσει κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει.Ο κόσμος θα βρίσκεται πλάι στον απεργό πείνας όσο χρειαστεί και σήμερα και αύριο και κάθε μέρα» προσθέτει.