Αντιδρούν οι Κερκυραίοι στην παραχώρηση έκτασης του Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ

Προσφεύγουν στο ΣτΕ χαρακτηρίζοντας την απόφαση παράνομη και αντισυνταγματική


ΕΛΛΑΔΑ
20:44
31/07/2014
Αντιδρούν οι Κερκυραίοι στην παραχώρηση έκτασης του Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ
loading

Την αντίθεση τους στην παραχώρηση ακινήτου έκτασης 17.365 τ.μ. κυριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στο ΤΑΙΠΕΔ καταγράφουν σε προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δήμος Κέρκυρας, ο περιφερειάρχης και τοπικοί φορείς.

Στην προσφυγή τους χαρακτηρίζουν την απόφαση παραχώρησης παράνομη και αντισυνταγματική και ζητούν την ακύρωσή της.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Δήμος Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Κέρκυρας και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κέρκυρας.

Όπως υποστηρίζουν το επίμαχο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ψυχιάτρου, Χ. Τσιρώνη, είναι εκτός συναλλαγής του δημοσίου, καθώς είναι ακίνητο ειδικού σκοπού και ειδικής χρήσης και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πώλησης ή αναγκαστικής εκτέλεσης για χρέη του δημοσίου.

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν ακόμη ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο από το 1887 λειτουργεί ως φρενοκομείο, και ο περιβάλλων χώρος του εντάσσονται σε έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο που έχει ενταχθεί στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει