«Στο κόκκινο» φαίνεται να μπαίνει ο δήμος Λοκρών της Φθιώτιδας και ειδικότερα η δημοτική ενότητα Μαλεσίνας μετά τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στα τεστ του ΕΟΔΥ και στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με την εισήγηση για τοπικό lockdown σε Μαλεσίνα, Μάζι και Θεολόγο να θεωρείται δεδομένη (εκτός ο Προσκυνάς), ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται να κλείσει όλος ο δήμος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του δήμου Λοκρών και της Πολιτικής Προστασίας, τη Δευτέρα (22/2) υπήρχαν 20 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα τέσσερα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας. Αργότερα μέσα στην ίδια ημέρα επιβεβαιώθηκαν άλλα 13 κρούσματα με τα 11 από αυτά να προέρχονται από την Κοινότητα Μαλεσίνας.

Στο πλαίσιο των γρήγορων τεστ που πραγματοποίησε την Τρίτη (23/2) ο ΕΟΔΥ σε Λιβανάτες και Μαρτίνο, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Σε 207 δείγματα στις Λιβανάτες τα τρία βγήκαν θετικά και το ένα αντιστοιχούσε σε κάτοικο Μαλεσίνας. Ομοίως στη δειγματοληψία του Μαρτίνου λίγο πριν το τέλος είχαν ανιχνευθεί άλλα 17 κρούσματα με τα περισσότερα να προέρχονται από κατοίκους της Μαλεσίνας που μετακινήθηκαν για αυτό το λόγο στη γειτονική Ενότητα. Το ρεπορτάζ του LamiaReport θέλει επίσης άλλα πέντε τεστ να έχουν βρεθεί θετικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, αλλά και στη ΛΑΡΚΟ, ομοίως από κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μαλεσίνας κάτι που ανεβάζει τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων άνω των 50.

TAGS