Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των φορέων από το υπουργείο Εσωτερικών, που δεν προχώρησαν στην απογραφή του προσωπικού τους, επισημαίνει ότι, δεν οφείλει να απογραφεί και ότι δημιουργείται παραπλανητική εικόνα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία υπογραμμίζεται ότι, «είναι παραπλανητική η εικόνα που δημιουργείται από δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την άρνηση απογραφής των πολυμετοχικών Αναπτυξιακών Ανωνύμων Εταιρειών ΟΤΑ, κατηγορία στην οποία εμπίπτει η εταιρεία μας. Αυτό διότι, η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορά φορείς του Δημοσίου, των Κοινωφελών Επιχειρήσεων, των μονομετοχικών Εταιρειών ΟΤΑ κ.τ.λ. και όχι των Ανωνύμων Αναπτυξιακών Εταιρειών ΟΤΑ, οι οποίες σε καμία διάταξη δεν περιγράφονται ως φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και δεν είναι».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως, «οι Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ δεν επιχορηγούνται από το Δημόσιο και από τους ΟΤΑ αλλά αμείβονται βάσει αποδιδόμενου έργου, λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».

Επιπλέον, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα αναφέρει ότι, «έχει απογραφεί επίσημα ως προς τα οικονομικά στοιχεία και το απασχολούμενο προσωπικό σε σχετική εγκύκλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και άρα έχει κοινοποιήσει πλήρως τα στοιχεία της στο Ελληνικό Δημόσιο».

Τέλος, τονίζεται πως σε συνάντηση των εκπροσώπων της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιριών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, «συζητήθηκε το θέμα της απογραφής των εταιρειών μας με βάση την υπ’ αριθ. 79767/30-12-2008 υπουργική απόφαση περί μητρώου επιχειρήσεων ΟΤΑ, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα ανενεργή».