Η Γιούλη Ηλιοπούλου είναι γνωστή από την εποχή της βιντεοκασέτας αλλά και της εκπομπής με τίτλο «Λογοδοσμένοι». Έτσι, εκείνη σε ρόλο προξενήτρας, όπως συνήθισε κιόλας να την αποκαλούν, εκείνη την περίοδο ήταν ευτυχισμένη γιατί πραγματοποίησε όλα όσα ονειρευόταν.

Όταν άρχισε το όνομά της να βγαίνει στην επικαιρότητα, εκείνη ήταν μαθήτρια και πήγαινε στο Λύκειο. Τότε άρχισε το μόντελινκ και τις ταινίες. Όπως έχει πει, υπήρξε αρκετά τυχερή αφού από νωρίς συνεργάστηκε με καλλιτέχνες-θρύλους όπως τον Ντίνο Ηλιόπουλο, με τον οποίο δεν είχαν καμία συγγένεια, τον Σωτήρη Μουστάκα, τον Κώστα Βουτσά και πολλούς ακόμη.

Εκτός όμως από την επαγγελματική της πορεία, δημιούργησε και οικογένεια και την ευτυχία της συμπλήρωσε η γέννηση της κόρης της. «Δεν μετανιώνω που παντρεύτηκα σε νεαρή ηλικία, γέννησα την κόρη μου λίγο πριν κλείσω τα 20 και έμεινα παντρεμένη για 17 χρόνια. Η πορεία του γάμου μου ήταν καταπληκτική αλλά κάποια στιγμή τελείωσε, όπως όλα, άλλωστε, σε αυτή τη ζωή», έχει δηλώσει.

Στα 19 της είχε ένα μικρό ρόλο στις «Σφήκες» του Αριστοφάνη στο πλευρό του Κώστα Βουτσά. Το έργο ανέβηκε και έπειτα την κάλεσαν στο «Μινώα» όπου σκηνοθετούσε ο Γιάννης Δαλιανίδης. Κάποια στιγμή μάλιστα της είχε πει εκείνος: «Θέλω να σ’ ακούσω σε αυτό γιατί νομίζω ότι σου πάει».

Εκείνη πήρε το κείμενο και όταν τελείωσε ο Δαλιανίδης κοιτάζοντάς την για πολλή ώρα, της είπε: «Τόσο ωραίο κοριτσάκι και να τα λες κιόλας. Πολύ δύσκολο! Πολύ χαίρομαι!». Έτσι, την έκλεισε για το φιλμ «Ισόβια».
Την εποχή της βιντεοκασέτας το όνομα της Γιούλης Ηλιοπούλου έπαιζε στα δυνατά με αυτά της Σοφίας Αλιμπέρτη, της Καίτης Φίνου, της Βίνας Ασίκη. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι κι εκείνη πιστεύει ότι οι βιντεοκασέτες ήταν μονόδρομος αλλά αναμφίβολα έγιναν και κακές και καλές παραγωγές.

Στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης η Γιούλη Ηλιοπούλου έμεινε γνωστή με την εκπομπή «Λογοδοσμένοι».

Μακριά πλέον από τα φώτα της δημοσιότητας, η Γιούλη Ηλιοπούλου έχει αφιερωθεί στο θέατρο ανεβάζοντας πολλά κλασικά έργα, κάτι που ήθελε άλλωστε να κάνει πάντα. Πλέον διασκευάζει και σκηνοθετεί έργα για παιδιά. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με την παιδική της σκηνή, ένα εγχείρημα που άρχισε πριν από περίπου 12 χρόνια. Μάλιστα, αυτό το εγχείρημα της είναι πολύ σημαντικό για εκείνη. Τα χνάρια της ακολουθεί και η κόρη της η οποία έχει συμμετάσχει σε κάποιο παιδικό της έργο. Πιστεύει ότι είναι μία πολύ δύσκολη δουλειά αρκεί να μάθεις να την αγαπάς. Άλλωστε, είναι πολλοί εκείνοι οι συνάδελφοί της που έχουν μείνει άνεργοι ή δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».