Απαντήσεις στο θέμα που ανέκυψε με το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, μετά τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνοντας στοίβες από σκουπίδια σε κάθε γωνιά του αερολιμένα, δίνει με ανακοίνωσή του το γραφείο του Διοικητή της Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, το θέμα αφορούσε μία και μόνον ημέρα, την 23/6/2014 και όχι χθες Τρίτη 2 Ιουλίου που κυκλοφόρησαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, οι οποίες είχαν τραβηχτεί την προαναφερθείσα ημερομηνία (δηλ. προ δεκαημέρου), όταν ορισμένες από τις καθαρίστριες που παρέμεναν απλήρωτες από την εταιρεία, που επί δεκαπέντε χρόνια είχε τη συμβατική ευθύνη καθαρισμού, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας κατά του εργοδότη τους.

Η σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία έληξε στις 30/6/2014 και δεν ανανεώθηκε.

Η Διοίκηση της ΥΠΑ, δηλώνει ότι το θέμα αποκαταστάθηκε πλήρως με άμεσες ενέργειές της και σημειώνει ότι «ως προς τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν, η σημερινή Διοίκηση έτρεξε ώστε να διευθετηθούν, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του Δημοσίου (ΥΔΕ, ΓΛΚ), το δυνατόν συντομότερα».

Τέλος ζητά συγνώμη από το επιβατικό κοινό που βρέθηκε εκείνη την ημέρα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Η ΥΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους χώρους διακίνησης επιβατών του αεροδρομίου Κέρκυρας, οι οποίες αποδεικνύουν την οριστική αποκατάσταση του ανακύψαντος θέματος.

Το αεροδρόμιο πριν…

Το αεροδρόμιο μετά…