Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Φιλοσοφική Σχολή έκαναν πριν λίγο φοιτητές και φοιτήτριες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, υψώνοντας πανό με το μήνυμα: «Ένας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια».

Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές μπήκαν και στο εσωτερικό της Σχολής, στο αμφιθέατρο, αλλά στη συνέχεια βγήκαν και συνέχισαν την κινητοποίησή τους στην είσοδο, όπου έγινε και συζήτηση με τη βοηθό του κοσμήτορα, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, λόγω κορονοϊού.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν τόσο για το γεγονός πως τα πανεπιστήμια παραμένουν ουσιαστικά κλειστά εδώ και έναν χρόνο, όσο και για το νομοσχέδιο για τα ΑΕI που φέρνει η κυβέρνηση, θεσπίζοντας μεταξύ άλλων χρονικό όριο φοίτησης αλλά και τη θεσμοθέτηση Ομάδων Προστασίας των πανεπιστημίων, που υπάγονται στην Αστυνομία. 

Μιλώντας στην κάμερα του newsbeast.gr, τρεις φοιτήτριες μίλησαν για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ αυτών τόσο οι δυσλειτουργίες στις φοιτητικές εστίες- ένα ολόκληρο κτίριο της εστίας του ΕΚΠΑ είναι χωρίς θέρμανση, όπως εξηγεί η μία εξ αυτών – αλλά και το γεγονός πως πδεύουν για την εξεταστική περίοδο χωρίς να έχουν παραλάβει τα συγγράμματά τους.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος