Έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα τα προσεχή 24ωρα, με τον καιρό να δείχνει ήδη τα πρώτα σημάδια επιδείνωσης. Μάλιστα, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο περίπλοκα τις προσεχείς ώρες.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από το απόγευμα στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Εύβοια.

Τα φαινόμενα στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών κατά τόπους.

Ήδη στο λεκανοπέδιο οι καταιγίδες κάνουν ανά διαστήματα και ανά περιοχή την εμφάνισή τους, με το νερό που πέφτει από τα «φορτωμένα» σύννεφα να είναι πολύ.

Μάλιστα, ο Τάσος Αρνιακός έκανε λόγο για εμφάνιση χιονοπτώσεων τις επόμενες ημέρες μέχρι και στην Αθήνα.

Από την Παρασκευή, χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική, στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας που φέρνει το ψυχρό μέτωπο στη χώρα μας.

Τετάρτη και Πέμπτη τα χιόνια θα ντύσουν στα λευκά τη βόρεια Ελλάδα και την κεντρική, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ενώ από την Παρασκευή κατηφορίζουν σε Αττική, Βοιωτία και Κρήτη.