Εκτάκτως συνεδρίασε το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο της Σητείας με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε το cretapost.gr με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου αποφασίστηκε:

-Η αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και των μονάδων ειδικής αγωγής του Δήμου Σητείας από 11 μέχρι 17 Ιανουαρίου

-Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με φυσική παρουσία. Τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση

«Η κατάσταση είναι δύσκολη»

Η κατάσταση αν δεν προσέξουμε θα είναι πολύ δύσκολη, τόνισε κατά την διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος.Εξετάζεται το ενδεχόμενο να βρεθεί ξενοδοχείο προκειμένου να φιλοξενηθούν κρούσματα μετά από επιθυμία των δημοτών.

Ο Δήμαρχος έκανε έκκληση στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τους γιατρούς τους ή τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση που τυχόν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα. Επίσης να τηρούν όλα προβλεπόμενα μέτρα.