Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος, θα τον κάνουμε να το πληρώσει πολύ ακριβά

«Μη φοβηθείτε ποτέ τις γεμάτες από κομπορρημοσύνη απειλές οποιουδήποτε επιβουλέα»


ΕΛΛΑΔΑ
21:09
20/11/2020
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος, θα τον κάνουμε να το πληρώσει πολύ ακριβά
28
loading

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ενόψει της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε το μήνυμα πως όποιος κάνει το μοιραίο λάθος, θα ξαφνιαστεί και θα το πληρώσει ακριβά. Ο Στρατηγός τόνισε πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πολλές.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος σε σημείο της ημερήσιας διαταγής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μην ακούσετε ποτέ τις Σειρήνες της ευκολίας. Μη δώσετε πότε σημασία σε γλώσσες που στάζουν χολή.

Προπαντός, μη φοβηθείτε ποτέ τις γεμάτες από κομπορρημοσύνη απειλές οποιουδήποτε επιβουλέα. Αν κάνει το μοιραίο λάθος, έχουμε τη δύναμη να τον ξαφνιάσουμε δυσάρεστα, έχουμε την ικανότητα να τον κάνουμε να το πληρώσει πολύ ακριβά».

Αναλυτικά η ημερήσια διαταγή του ΓΕΕΘΑ: Στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα που η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και της Μεγάλης Προστάτιδος όλων μας, το Έθνος τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην απόκτηση και διατήρηση της Ελευθερίας, της Ασφάλειας και της Αξιοπρέπειάς του.

Είναι η μέρα της δικής μας γιορτής, η μέρα που με υπερηφάνεια, συγκίνηση και υπέρτατο σεβασμό θυμόμαστε όλους εκείνους τους υπέροχους Έλληνες, επώνυμους και ανώνυμους, που πολέμησαν στα πεδία των μαχών για την Ελευθερία της Πατρίδας μας και για τα Ιερά και τα Όσια της Φυλής μας.

Σήμερα παρελαύνουν μπροστά μας νοερώς Μαραθωνομάχοι και Σαλαμινομάχοι, πρόμαχοι των Θερμοπυλών και των Πλαταιών, Ιεροί Λόχοι και Μακεδονικές Φάλαγγες, Ακρίτες του Βυζαντίου, Οπλαρχηγοί και Ναυμάχοι της Επανάστασης, Μακεδονομάχοι και υπερασπιστές των Ηπειρώτικων υψιπέδων, Ιερολοχίτες Καταδρομείς της Μέσης Ανατολής και μαχητές της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Το δέντρο της ελληνικής Γενεαλογίας είναι γεμάτο από ευκλεείς πολεμιστές και οι σελίδες της ελληνικής Ιστορίας είναι γραμμένες με αναρίθμητες πράξεις ανδρείας.

Από τα αρχαία χρόνια του Μιλτιάδη, του Λεωνίδα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως τα νεότερα χρόνια του Κατσάνη, του Κατούντα και του Σταυριανάκου, η ελληνική γη δεν σταμάτησε ποτέ να βγάζει ήρωες. Είναι εκείνοι που διαμόρφωσαν το ιδεατό πρότυπο του Έλληνα μαχητή, ένα πρότυπο που διατηρήθηκε αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων, απόδειξη τρανότατη κι αυτή της αδιάλειπτης ιστορικής μας συνέχειας.

Ο Έλληνας μαχητής είναι στολισμένος με όλες τις αρετές της ελληνικής φυλής κι έχει καλά φυλαγμένες στην ψυχή του τις νουθεσίες των προγόνων του. Στο μυαλό του στριφογυρνά διαρκώς η πατρική συμβουλή «ΑἸῈΝ ἈΡΙΣΤΕΎΕΙΝ» του ομηρικού Πηλέα προς τον γιο του Αχιλλέα όταν ξεκινούσε για την Τροία. Την καρδιά του δονεί η σκληρή απαίτηση «Ἢ ΤᾺΝ Ἢ ἘΠῚ ΤΑ͂Σ» της Σπαρτιάτισσας μάνας, την ώρα που παρέδιδε την ασπίδα στο γιο της, ξεπροβοδίζοντάς τον για τον πόλεμο.

Γαλουχημένος με τέτοιες νουθεσίες, ο Έλληνας μαχητής έμαθε να στέκεται αγέρωχος απέναντι σε αριθμητικά υπέρτερους αντιπάλους, υπό τις επιταγές του «ΟΥ̓ ΠΌΣΟΙ ἈΛΛᾺ ΠΟΥ͂». Έμαθε να επιλέγει αυτονόητα τον δύσκολο δρόμο της Τιμής και του Χρέους, τον δρόμο του «ΜΟΛῺΝ ΛΑΒΈ» και του «ΟΧΙ» αντί της ατιμωτικής αμαχητί παράδοσης.

Ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος τον θαύμασε να πολεμά με σθένος στα πεδία των μαχών κατά της βαρβαρότητας και να τα καταφέρνει, ανατρέποντας πλήρως τις εναντίον του πιθανότητες… Αλλά και να παραμένει πρόθυμος για την ύστατη θυσία, ΤΟΙ͂Σ ΚΕΊΝΩΝ ῬΉΜΑΣΙ ΠΕΙΘΌΜΕΝΟΣ».

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Από την ιερή εκείνη στιγμή που δώσαμε όλοι μας τον στρατιωτικό όρκο, υπογράψαμε ένα απόλυτα δεσμευτικό και απαράβατο συμβόλαιο με την Πατρίδα. Ένα συμβόλαιο το οποίο αξίζει και πρέπει να τιμήσουμε με κάθε κόπο, με κάθε προσπάθεια και με κάθε αναγκαία θυσία, αλλά πάνω από όλα με το μυαλό μας επικεντρωμένο στην επίτευξη της νίκης ως το "ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΊ" της ύπαρξής μας.

Εμπνεόμενοι από το αξεπέραστο διαχρονικό πρότυπο του Έλληνα μαχητή, καλούμαστε για μία ακόμα φορά στην μακραίωνη και ένδοξη Ιστορία μας να υπερασπίσουμε την ελληνική γη, την ποτισμένη με το αίμα των προγόνων μας… Καλούμαστε να προασπίσουμε τα ελληνικά νερά και τους γαλάζιους αιθέρες της Πατρίδος μας… Καλούμαστε για μία ακόμα φορά να διαψεύσουμε τα όνειρα και τις ιταμές βλέψεις κάθε επίδοξου επιβουλέα και να το πράττουμε με περισσή αυταπάρνηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Μην ακούσετε ποτέ τις Σειρήνες της ευκολίας… Μη δώσετε πότε σημασία σε γλώσσες που στάζουν χολή… Προπαντός, μη φοβηθείτε ποτέ τις γεμάτες από κομπορρημοσύνη απειλές οποιουδήποτε επιβουλέα… Αν κάνει το μοιραίο λάθος, έχουμε τη δύναμη να τον ξαφνιάσουμε δυσάρεστα, έχουμε την ικανότητα να τον κάνουμε να το πληρώσει πολύ ακριβά… Έχουμε την ισχύ και τη θέληση να τον κάνουμε να νιώσει αμέσως στο πετσί του το τεράστιο σφάλμα του… Η ψυχή του Έλληνα μαχητή και η τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας είναι σε θέση να φέρουν, την ώρα που θα χρειαστεί, το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα ήταν και παραμένουν πολλές. Δεν μας πτοούν όμως… Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Η παρατεταμένη κρίση με τη γείτονα έγινε εξάλλου η αφορμή για να γεννηθούν νέες ευκαιρίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Χώρα.

Ευκαιρίες για τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου μας, για την αναβάθμιση των υποδομών μας αλλά και για την απόκτηση νέων μέσων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αυξάνοντας την αποτρεπτική ισχύ μας στο μέγιστο.

Ευκαιρίες, επίσης, και για την ενίσχυση και την ανανέωση του πολύτιμου στελεχιακού μας δυναμικού που θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη των νέων μέσων, με την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Παραγωγικές Σχολές στα προ της κρίσης επίπεδα αλλά και με την πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης καθώς και Επαγγελματιών Οπλιτών έπειτα από πάρα πολλά χρόνια.

Στις απαιτητικές όμως ημέρες που διανύουμε, είναι και η πρωτοφανής υγειονομική κρίση του κορονοϊού που απειλεί όλον τον πλανήτη και μας αναγκάζει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί.

Μας υποχρεώνει να τηρούμε τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, ώστε να μην επηρεαστεί ούτε κατ’ ελάχιστον η επιχειρησιακή μας ικανότητα. Μπορούμε και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε! Είμαστε άλλωστε το πλέον πειθαρχημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την σκληρή σας προσπάθεια, τις θυσίες σας και την αφοσίωσή σας. Συνεχίστε να υπηρετείτε την Πατρίδα με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα, με πίστη στην στρατιωτική αρετή της ενσυνείδητης πειθαρχίας, αλλά και με αμέριστο ενδιαφέρον για τον συνάδελφο και αυριανό συμπολεμιστή σας!

Είστε ο οπλισμένος βραχίων του Έθνους, ο μείζων και αδιαμφισβήτητος παράγοντας προβολής της Εθνικής Ισχύος, η πρώτιστη πηγή υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
 1. avatar Trader

  Πρωτα τους ζεματιζουμε μετα τους καιμε και αφου προσθεσουμε κρασι τους σερβιρουμε.ασε μας ρε στρατηγε ολο λογια εισαι και απο αρχες αυγουστου οι τουρκοι ειναι σταθερα στα 12 νησα , αλλα λογια να αγαπιομαστε.

 2. avatar Admiral75

  Αρχηγε ωραια τα λες αντε τελειωνε ομως γιατι εχουμε να καθαρισουμε και τις τουαλετες στα χοτ σποτ .

 3. avatar ΚΥΡΙΑΚΟΦ

  Θα τους δειξει ολα αυτα τα παρασημα και τα χαϊμαλια που φοραει στη στολη να ψαρωσουν
  Σαν να τον εχουν ταμενο στη Χαρη της ειναι

 4. avatar ellin politis

  otan ipiretousa to 1978 itan prosfato kai to 74 tis Kiprou ipirhe tetio ithiko kai tetio menos gia ton Tourko pou an mas afinane den tha ipirhe simera tourkiki apili tha ihe midenisti apo ton harti wlepame wathmoforous kai di anoterous aksiomatikous kai niothame deos kai sewas sta galonia pou forousan den ipirhe oute enas pou na min tirouse ton orko pou diname pisti afosiosi to sintagma kai tous nomous tin diafilaksi tis akereotita tis patridos mehri tin teleftea stagona tou ematosmas ta leo kala stratige afton ton orko den dinoume, sto diatafta mas les den kindinewoume kai na min akoume pikrohola sholia kai.kai.kai pios enas stratigos i kefali ton enoplon dinameon pola ehoun akousti kata kairous stratige apo omiousou ohi gia isopedosis ohi oti tha warame kai meta tha rotame kai tosa alla logia hartogiakadon giati eki katantisate kai se roto stratige esi ton orkosou jon tiris afton ton orko dinis na soulatsari o tourkos mesa stin patridamas kai sis na kanetai pompees dilosis etsi na ehoume na leme ehoume tous prodotes tous politikous pou mas ehoun feri sto nadir omos panta o stratos itan aftos pou ksehorize kai i istoria iparhi gia na mas to ipenthimizi aftos inai o thematofilakas giafto stratige afou den ehetai pisti ston orkosas afiste tis megalostomies kai mounga stin strougka opos kai i prokatohisas. Me tetious stratigous kai tetious politikous i Patrida mikreni iste poli mikroi gia na grapsetai istoria afti grafetai mono apo pragmatikous Ellines pou sewontai ton orko

 5. avatar Γεροτσολιας

  Αερααααααα!!!! αυτος εισαι δωσε πονο στα γιουσουφακια. Γεροτσολιας

 6. avatar Φαρμακογλωσσης

  Εχω μεινει εκπληκτος βλεποντσς ποσοι γιωταδες και φλωροι κυκλοφορανε σημερσ. Λυπηρον! 102 Σειρα (72Β) θητεια 30 μηνες.

 7. avatar Americanaki

  Ευχαριστουμε τους Αμερικανους θα λες κ θα κλαις καημενε μου στρατηγουλη

 8. avatar Ρητορικό ερωτήμα

  Ο ενδοτικός Κούλης συμφωνεί με αυτά που λες;

 9. avatar Επαγγελματιας εφυσιχαστης ικανοποιημενων πλειοψηφειων

  Η προοδος της τεχνολογιας εχει κανει τον συγχρονο πολεμο περισσοτερο υποθεση τεχνικων μεσων και πληγματων στον αντιπαλο απο πολυ μακρια και υποβαθμισει ολοενα τον ανθρωπο μαχητη ο οποιος περιοριζεται πλεον περιοριζεται σε βοηθητικους ρολους οπως εκαθαριστικες επιχειρησεις κατακτημενων απο τα τεχνολογικα οπλα περιοχων περισυλλογη αιχμαλωτων παροχη ανθρωπιστικης βοηθειας,τεχνικες εργασιες λειτουργια και υποστηριξη προηγμενων οπλικων συστηματων που πολεμανε τον αντιπαλο απο μακρια,αυτη ειναι η φιλοσοφια του συγχρονου πολεμου πλεον χρειασοντια και οι μαχητες στο εδαφος στον αερα στη θαλασσα αλλα οσο θαραλλεοι και να ειναι δεν θα κερδιζουν πολεμο οπως καποτε,τον πολεμο στο μελλον θα τον κερδιζει ο πιο προετοιμασμενος,αυτος που εχει προμηθειτει τα εξυπνοτερα,τα πιο προηγμενα τα πιο συγχρονα τα ακριβοτερα οπλικα συστηματα ουτε καινθα χρειαζεται στο μελλον ιδιαιτερο θαρρος και αποφασιστικοτητα για να παταει ενα κουμπακι και να εξολοθρευει εναν αντιπαλο σε αποσταση που ουτε με τα ισχυροτερα κιαλια δεν μπορει να δει τον εχθρο και γενικα τον πολεμο θα τον κρινει αυτος που εχει τα περισσοτερα χρηματα και αγοραζει τα καλυτερα οπλικα συστηματα

 10. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

  ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ.....ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΜΕ.ΒΡΕ ΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ....

  1. avatar Εσυ

   Εκτος απο λοιμωξιολογος συνταγματολογος εισαι και αριστουχος της Σχολης Ευελπιδων.Τοσα πτυχια ρε παιδι μου για τον καναπε ?

  2. avatar μιμης ο συριζαίος

   ο αριστερός, ο ανθέλληνας (που άμα λάχει ασκεί και αντιπολίτευση για το μεταναστευτικό και το Αιγαίο).
   Άσε κάποιους άλλους να φροντίζουν ώστε να κάθεσαι στο πληκτορλόγιο να πετάς τις[...]

   1. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

    ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.????Ε???ΜΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.....ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΦΑΕ ΤΑΥΓΟΥΛΑΚΙ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ

    1. avatar μιμης ο συριζαίος

     α) σκέφτεσαι με ταμπέλες, εντελώς στόκος
     β) το ΕΑΜ ΕΛΑΣ ήταν σταλινόδουλο και εμφανίστηκε μόνο μετά την εισβολή του Χίτλερ στη Ρωσία. Έως τότε ήταν μια χαρά σύμμαχοι!
     Επίσης, υπενθυμίζω ότι το ΚΚΕ ήταν ήδη προπολεμικά υπέρ της \"απελευθέρωσης της Μακεδονίας από την Ελλάδα\" γιατί έτσι ήθελε ο πατερούλης. Διάβασε επίσης τη 2η και 3η επιστολή του Ζαχαριάδη.
     Δεν έχει κανένα πρόβλημα η αριστερά (μάλλον με χαρά θα το κάνει) να υιοθετήσει ανθελληνικές θέσεις εάν έτσι λέει η καθοδήγηση.
     γ) Το ΕΑΜ ΕΛΑΣ σκότωσε πολλούς αμάχους Έλληνες, ως επί το πλείστον αθώους, πολύ περισσότερους από Γερμανούς/ Ιταλούς. Ο βασικός εχθρός του ήταν όλες οι υπόλοιπες ελληνικές αντιστασιακές οργανώσεις.
     Η αντίσταση κατά του κατακτητή ήταν μια δευτερεύουσα δραστηριότητα.
     δ) Ο \"δημοκρατικός\" στρατός μια χαρά συνεργάστηκε στη συνέχεια με τους (ΕΑΜΟ)Βούλγαρους αλλά και τους Τσάμηδες.
     ε) Διεθνισμός και πατριωτισμός δεν πάνε μαζί. Πουλάτε πατριωτισμό που δεν τον πιστεύετε. Φάσκετε και αντιφάσκετε.
     στ) Είσαι απλά φανατικός, αδαής και αγενής.
     Εγώ ρούφηξα το αυγουλάκι μου το πρωί μαζί με μπέικον, εσύ ρούφα τη χολή, τη διχόνια και το ψέμα της αριστεράς.

     1. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

      ΜΗΝ Ξεχάσεις ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΥΓΑΝΙΤΣΑ....ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΣΟΥ .....ΕΓΩ ΕΘΕΣΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ......ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕ ΤΩΝ ΝΑΖΙ?????ΕΕΕΕΕ????ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ...ΕΣΕΙΣ.........ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ?ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 11. avatar Αψιου

  Αξιος...

 12. avatar Peter han

  Φλωρε κοίτα μη σκίσεις κανένα καλσόν
  Εδώ ρε φοβάσαι να αναφέρεις το όνομα των διαχρονικών μας εχθρών,των τουρκομογγολων δειλε , μη σε χαρακτηρισω αλλιώς και με κοψουνε

  1. avatar @Peter han

   ούτε μια τρίχα από το κατώτατο στεατοπυγικό του υποσύστημα δεν είσαι.
   Κοίτα εσύ μη σου φύγει κανάς πόντος ...

   1. avatar Peter han

    Η δοκιμή τσάμπα να δούμε πως θα φύγεις ΝΔουλε

    1. avatar @Peter han

     καλά, καλά, όσο περισσότερα λες, τόσο κλαρινόμαγκας είσαι

   2. avatar Λη

    Τωωρα τουβαλες πολυ δυσκολα.Αναθεμα κι αν καταλαβε λεξη...

 13. avatar Γ.Στας

  Χρόνια πολλα στο στράτευμα μας και να μας δινει δύναμη και κουράγιο η προστάτης Θεοτόκου υπέρμαχου στρατηγών τα νικητήρια .

 14. avatar Νίκος 35ΜΚ

  Στρατηγέ μου και οι Αρμένιοι έλεγαν μεγάλα λόγια και οι Ιρακινοί και οι Λύβιοι και οι Κούρδοι,ελάτε έλεγαν και ο λαός μας θα σας δώσει ένα γερό μάθημα. Εμείς ασφαλώς είμαστε πιο ισχυροί αλλά στο πεδίο δείχνουμε ανασφάλεια και αδυναμία.

 15. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΑΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ !!!

 16. avatar Mytil

  Καλά τόσα λόγια πάλι...Δεν είδα αντιδραση οταν εβαψαν κόκκινη την Ελληνική σημαία στο Καστελόριζο για να μην πουμε για τις τόσες φορες που μπαινοβγαίνουν στα νερα ή στον αέρα μας... Πότε θα σταματείστε να λέτε λόγια αφού δεν γίνεται να γίνουν πράξεις!

 17. avatar Λόγια, λόγια, λόγια….

  Ωραία τα λόγια αλλά οι Τούρκοι κόβουν βόλτες τη στιγμή που μιλάμε ανάμεσα από Καστελόριζο και Ρόδο. Έκοψαν τα δίκτυα ενός αλιευτικού από την Κρήτη διάβασα κάπου...τι εννοείτε ακριβώς;; Όταν πατήσουν Αθήνα;;

 18. avatar 2020

  Τι Φλώρος; Όλοι υποτακτικοί των πολιτικών!

 19. avatar Τα ίδια…

  ... έλεγες και παλαιότερα ότι \"όποιος μπει στα χωρικά μας ύδατα, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε κτλ\" και είδαμε τι έγινε. Οπότε άστο γιατί θα γίνεις σαν τον τέως ΠτΔ Πάκη που απήθυνε \"αυστηρές προειδοποιήσεις\".

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει