Ο ΔΣΑ για τα οδοιπορικά των δικαστικών αντιπροσώπων

Ζητά την καταβολή όσων έχουν διορισθεί εκτός του νομού Αττικής


ΕΛΛΑΔΑ
20:46
21/05/2014
Ο ΔΣΑ για τα οδοιπορικά των δικαστικών αντιπροσώπων
1
loading

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς (Δημήτριο Σταμάτη, υπουργό Επικρατείας, Ιωάννη Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών, Ιωάννη Μιχελάκη, υπουργό Εσωτερικών και Χαράλαμπο Αθανασίου, υπουργό Δικαιοσύνης), να επιλύσουν άμεσα το ζήτημα των οδοιπορικών των δικαστικών αντιπροσώπων που έχουν διορισθεί εκτός του νομού Αττικής, καθώς τα σχετικά έξοδα τα χρηματοδοτούν «εξ ιδίων πόρων».

Ειδικότερα, ο ΔΣΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «με δεδομένο ότι δεν προβλέφθηκε κατά την έκδοση των διατακτικών η σχετική δαπάνη για τη μετάβαση στον τόπο όπου ανέλαβαν καθήκοντα για την Κυριακή 25.5.2014 - , όταν μαζί με το β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγονται και οι ευρωεκλογές -, υποχρεώνεται ο ίδιος ο δικαστικός αντιπρόσωπος να χρηματοδοτήσει εξ ιδίων πόρων τη μετάβασή του στα εκλογικά τμήματα διορισμού του, ενώ μεγάλη μερίδα δικηγόρων αδυνατεί να προβεί σε αυτή τη δαπάνη, ώστε να καθίσταται ανέφικτη εξ αυτού του λόγου η παρουσία του σε αυτά».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar sverakis

    ενώ μεγάλη μερίδα δικηγόρων αδυνατεί να προβεί σε αυτή τη δαπάνη, παρά τα οκτακόσια ευρώ που έλαβαν η θα λάβουν για τη κάθε ημέρα των εκλογών. Ας γελασουμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει