Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελίκο Τίρνοβο της Βουλγαρίας ανακηρύχτηκε, σήμερα, ο καθηγητής Νικόλαος Μουτσόπουλος, γνωστός από την ανακάλυψη του τάφου του Βούλγαρου ηγεμόνα Σαμουήλ.

Απονέμοντας τον τίτλο στον Έλληνα επιστήμονα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» της αρχαίας πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, κατά τον Μεσαίωνα, Πλάμεν Λεγκοστούπ, υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης της εξαιρετικής συμβολής του κ. Μουτσόπουλου στην έρευνα της ιστορικής κληρονομιάς της Βουλγαρίας.

«Ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου μας απονέμεται στον καθηγητή Νικόλαο Μουτσόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την ανακάλυψη του τάφου του βασιλέως Σαμουήλ, όπως και της συμπλήρωσης 1000 χρόνων από τον θάνατό του. Ο καθηγητής Μουτσόπολος διακρίνεται με το υψηλό αξίωμα λόγω της ιδιαίτερης προσφοράς του στην ανάπτυξη της βουλγαρικής ιστοριογραφίας και αρχαιολογίας, αλλά και της συμβολής του στην επιστημονική κατάρτιση φοιτητών και απόφοιτων του Πανεπιστημίου του Βελίκο Τίρνοβο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεγκοστούπ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην τελετή το «παρών» έδωσαν Βούλγαροι διανοούμενοι και επιστήμονες, καθώς και πλήθος φοιτητών, όπως επισημαίνεται στα ρεπορτάζ της δημόσιας ραδιοφωνίας ΒΝΡ και άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.