Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 13/11, στις 19:00 ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση πάνω στο άκρως επίκαιρο θέμα:

«Διαχείριση Υγειονομικών Κρίσεων και Ανθρώπινα Δικαιώματα». 

Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα και Πρόεδρος της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο webinar θα συμμετάσχουν σπουδαίες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, καθηγητές και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη από τους κλάδους της Νομικής και της Ιατρικής επιστήμης.  Πιο αναλυτικά, στους ομιλητές περιλαμβάνονται οι:

  • Μαρία Γαβουνέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
  • Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
  • Βασίλειος Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο παρακάτω link: it.ly. Στη διάρκεια της συζήτησης θα είναι εφικτή η υποβολή ερωτήσεων στους ομιλητές, μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Επιπλέον, στους συμμετέχοντες θα σταλούν ψηφιακές βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερα στο: mitropolitiko.edu.gr