Όλα τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που θα ισχύσουν από την Τρίτη

«Λουκέτο» σε εστίαση, ψυχαγωγία, άθληση σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα


ΕΛΛΑΔΑ
12:22
31/10/2020
Όλα τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που θα ισχύσουν από την Τρίτη
108
loading

Από την Τρίτη στις 6 το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου  Κινδύνου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.

·         Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.

·         Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.

·         Σε αντίθεση με την άνοιξη δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

·         Η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων.

·         Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα

·         Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά

Οι νέοι κανόνες επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών. Ενώ διατηρούν σε ολόκληρη την επικράτεια τη λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.

Στους νομούς που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα  εξής:

·         Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

·         Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

·         Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

·         Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

·         Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Έρχεται έκτακτο πρόγραμμα στήριξης εργαζόμενων – επιχειρήσεων

Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Η Πολιτεία έχει φροντίσει να διατηρεί αποθέματα, καθώς η κρίση αυτή εκδηλώνεται σε πολλά μέτωπα. Και θα σταθεί και πάλι δίπλα σε όποιους αντιμετωπίσουν προβλήματα τώρα. Με αποζημιώσεις, δάνεια, απαλλαγές και διευκολύνσεις που θα πλησιάσουν το 1,5 δις».

Τα εννέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Εννέα μέτρα οικονομικής στήριξης των επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται από τους νέους περιορισμούς ανακοίνωσε το Σάββατο ο Χρήστος Σταϊκούρας.
1ον. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.
Συνεπώς είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.
Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.
Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων.
Για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες.
Οι επιχειρήσεις, για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.
2ον. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ πληρωτέου τον μήνα Νοέμβριο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.
Η εν λόγω οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, από τον Μάιο του 2021 και έπειτα.
3ον. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο.
Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης.
4ον. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών που είναι πληρωτέες τον μήνα Νοέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης.
5ον. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.
6ον. Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν και λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, κατά δύο μήνες.
7ον. Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία τηλεργασίας.
Επεκτείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής εφαρμογής ευελιξίας προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην εργασία τους, με αντίστοιχη προσαρμογή του ωραρίου τους για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου.
8ον. Οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο «Αυξημένου Κινδύνου» για τουλάχιστον 14 ημέρες εντός του μηνός και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.
Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των τέκνων τους, ανά την επικράτεια.
Για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο επίπεδο «Επιτήρησης», ισχύει η προαιρετική μείωση ενοικίου, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ.
Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και τους ανωτέρω εργαζόμενους, συμψηφίζεται το 1/3 της ζημίας τους με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
9ον. Χορηγείται Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.
Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 θα χορηγηθεί, ενισχυμένη, τον μήνα Νοέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου.
Επιπλέον, θα χορηγηθεί 5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή τον μήνα Δεκέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου και του Νοεμβρίου.
Και στις 2 καινούργιες Επιστρεπτέες Προκαταβολές, το 50% της κάθε ενίσχυσης δεν επιστρέφεται.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πλέον όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζομένους ή έχουν ταμειακή μηχανή, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.
Ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή κλείνουν με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, εφόσον έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.
Επίσης, αποκτούν πλέον δικαίωμα συμμετοχής και οι νέες επιχειρήσεις.
Οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν σταθερό ποσό 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και έως 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, λαμβάνοντας υπόψη τον μαθηματικό τύπο.
Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.
Ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί ή θα ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα λάβουν, στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, οι μεν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους σταθερό ποσό 2.000 ευρώ ανεξαρτήτως μαθηματικού τύπου, για τις δε υπόλοιπες επιχειρήσεις ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 2.000 ευρώ.
Με τα σημερινά δεδομένα, το επιπρόσθετο κόστος των νέων μέτρων ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο και στα 2,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

108
σχόλια
 1. avatar Magna Carta – Article 61

  Ποιός συνταγματικός νόμος επετρέπει σε πρωθυπουργό χώρας να αναγκάσει πολίτη να φορέσει μάσκα σε δημόσιο χώρο και να κλείσει το μαγαζί του;
  *Όχι σε κυβερνητικό
  Στην Αγγλία τους στέλνουν από κει που ήρθαν τους ελεγκτές:
  Μάγκνα Κάρτα, αρθρο 61 - τα δικαιώματα του πολίτη έναντι στην κατάχρηση εξουσίας κυβέρνησης/βασιλιά... Επιτόπια και φεύγουν αδιάβαστοι οι ελεγκτές.

  https://mobile.twitter.com/NicciStevens77/status/1322999695199842309

  Δεν έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο για μάσκα και τα μαγαζιά μας.

 2. avatar criskalts, μασκολάγνος στο ελλαδιστάν

  ΄΄παιδια της ελλαδας παιδια.....\"....το νεοπατριωτικο πονημα της νεοελληνις....
  Παιδια ,της ελλαδας παιδια
  που σκληρα πολεματε
  για μια μασκουλα εξτρα
  Παιδια ,στου τουίτ τα κλαδια
  θα ποσταρουμε ολες
  για να ρθειτε ξανα
  Με τις μασκουλες τις ξεβαμενες
  τα τζελ για τα χερακια προταγμενα
  θα τη βγαζουμε σολο...
  στη σκληρη μοναξια
  Δωστους παναγια μου τυχη
  και στη χαρη σου μια μασκουλα
  θαρθω για να σου κρεμασω
  στην μορφη σου μπροστα.
  Μεχρι που να ρθουνε πισω
  τη ....μασκουλα δεν θα βγαλω
  και τα χερακια θα απολυμανω
  στη βροχη στο χιονιά.....
  της τβ οτι γελοίο
  το the bachelor αρχειο
  για να δειτε θα κρατω
  και φωτο απο το τρίο
  πουχω σιαξει μαλλους δύο
  ουτε μια δε θα ποσταρω
  για καιρό.\'\'
  υγ: απο τα πιο αγαπημενα μου του ποιητη μου.....αφιερωμενο στους λοβοτημενους απο τον τσιοδρα ουγκ ελληναρες που τους εχουν παρουσιασει τον ιο του κοινου κρυολογηματος
  σαν τον φονικο υπερφονικο ιο
  προκειμενου να τους φερουν στην τραγικη κατάσταση την περιοδο των μνημονιων!
  υγ:
  \'\'επιστημονες\'\' παπαγαλακια που ειναι χειροτεροι και απο τους αστρολογους!!!! ουστ!!!!

 3. avatar criskalts, μασκολάγνος στο ελλαδιστάν

  ζητω η [...] του κουλη!!! αντε και εις ανωτερα ελληναρες...... σας ετοιμαζει ο κουλης σας και κατι μνημονια.....μουρλια.....

 4. avatar Σπύροs

  Μαs δουλεύουν κανονικότατα.Η πρώτη και κύρια εστία μετάδοσηs είναι τα μέσα μεταφοράs.Ο έναs δίπλα στον άλλον.Στα καθίσματα δύο-δύο γιατί όρθιοs είναι αδύνατο να σταθείs χωρίs να πέφτειs πάνω στον άλλον.As μπουν οι κύριοι σε ένα λεωφορείο τηs γραμμήs να δουν τι γίνεται ακόμη και σε ώρα μη αιχμήs.Για το μετρό και τον ηλεκτρικό δεν συζητάμε.Εκεί όχι μόνο κορωνοιό θα κολλήσειs αλλά χολέρα και πανούκλα.Βγάλτε τουs οδηγούs που έχετε αποσπασμένουs σε υπουργεία άμεσα καθώs και τα ακινητοποιημένα οχήματα.

 5. avatar Ellraiser

  Για να καταλαβετε την προστασια σας απο την μασκα.
  Το φιλταρισμα ειναι το μικροτερο οσο μια πορτα με μεγεθος 50οροφης πολυκατοικιας και ο ιος οσο το μεγεθος σας. Στις υφασματινες (πατεντα μοδιστρας) φτανει στον ουρανο.
  Θεραπεια υπαρχει και μαλιστα σωστη αλλιως Τραμπ, Μπερλουσκονι, Μερκελ, Τζονσον κλπ. θα τα ειχαν σε τετοια ηλικια κακαρωσει.
  Τρομολαγνεια, ανωφελα μετρα κλπ. που εξυπηρετουν αλλους σκοπους.

 6. avatar αταβερνιαρης άνεργος

  Ντροπή δήθεν για την υγεία μας προχωρούν σε φασιστικά μέτρα .

 7. avatar Σπύροs

  \'Όταν εγώ τα έλεγα για το τι μαs περιμένει πριν καν μπει σε εφαρμογή το πρώτο lockdown δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βρίσιμο και λάσπη είχα δεχτεί.Eυτυχώs που το newbeast κόβει τα άγρια βρισίδια.Ο κύριοs Μητσοτάκηs ακολουθεί κατά γράμμα τον γερμανογαλλικό άξονα όσον αφορά τα μέτρα.Μόνο κύριε Μητσοτάκη που οι Γερμανοί και οι Γάλλοι αποζημιώνονται και με το παραπάνω και δεν τουs δίνουν ψίχουλα.Επίσηs ο κόσμοs αρχίζει και ξυπνάει,γι αυτό κι ο υπουργόs προστασίαs του πολίτη βγάζει όλη την αστυνομία στο δρόμο από τη Τρίτη.

 8. avatar crazy wolrd

  ΑΝΧΟΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΕΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΑΡΩΣΤΙΑ 40 ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΙΡΙΑ ΜΟΛΙΣΑΝ ΚΑΙ 30 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΔΕΜΙΑ!!ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΙΖΩ 12 % Η 12 ΕΚΑΤΟΜΙΡΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΤΕ ΠΑΝΔΕΜΙΑ ΣΕ ΧΩΡΑ Η ΣΕ ΓΗ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΔΩΝ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΕΘΕΝΟΥΝ 1500000 ΕΚΑΤΟΜΙΡΙΑ ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ..ΑΠΟ KARKINO KAI POLLA ALLA KAI DEN PANIKOVALOUN ETSI

 9. avatar crazy wolrd

  λενε οτι τα τεστ δεν ειναι αξιοπηστα αυτο σημενη βγαζει αποτελεσμα λαθος οση περισοτερη κανουμε τεστ για προληψη τοσα περισετερο θα εχουμαι κρουσματα!! λογικο τα τεστ δεν εχουν πανω αο 70 % σωση προβλεψει
  και βρηκαν μια εταρια που παραγη τεστ ειχε τα σκεβασματα τις μεσα στα τεστ μοισμενα απο κοροινο σε αναλογια 1/3 δηλαδη 1 απο τρια τεστ μολισμενα !!και σασ μολυνουν κιολας οποτε να πανε στο διαλο με τα τεστ τους και αν δεν εχεις συμπροματα δεν κανεις τυποτα αν δεν εχεις συμπτοματα!!Ο.Κ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΜΟΛΥΝΣΕΙς ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ ΜΑΣΚΕς ΜΑΣΚΕς ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΗΡΟΤΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 100%% ΟΥΤΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΣΟΣΕΙ ΓΙΑΤΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΕΝΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΙΝΟς ΑΠΟΛΙΑ ΖΩΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΕ ΖΟΡΗ ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙς ΕΛΕΥΕΡΙΑΣ ΑΝΘΡΟΠΙΝΩΝ ΔΗΚΑΙΟΜΤΩΝ !! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΕΠΙΔΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΕΝ ΤΙΡΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΠΗΣΤΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΧΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΗ ΜΟΥ ΓΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΙΣΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ YOUTUBE

 10. avatar Αφού

  πρέπει... Οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς θα έπρεπε να έχουν όμως περισσότερους περιορισμούς... Μέχρι πότε θα είναι στα υπόλοιπα;

 11. avatar Dasparil

  το πρωί μαζευτείτε σαν σαρδέλες σε metro και λεωφορεία με μάσκες από ύφασμα (3000 + micron) και βαμβάκι (~300 - 900 microns) όταν ο ιός είναι 0.3-0.5 για να πάτε στις δουλειές και να πληρώσετε τους φόρους.

  Μετά όμως δεν μπορείτε να πάτε για ένα δείπνο με φίλους κολλάει , σπίτια μέσα, και αύριο πάλι σαν σαρδέλες για δουλειά , μην ξεχνιόμαστε.

  ah btw here is the death rates of this killer virus :

  0-19 years: 0.00003
  20-49 years: 0.0002
  50-69 years: 0.005
  70+ years: 0.054

  By the way, to translate those numbers:
  0-19 years: 3 deaths per 100,000 infections
  20-49 years: 2 deaths per 10,000 infections
  50-69 years: 5 deaths per 1,000 infections
  70+ years: 5.4 deaths per 100 infections

  Enjoy 🙂

  1. avatar Ellraiser

   Εδω και πολυ καιρο τους κραζω οτι αυτες (γαλαζιες, υφασματινες) οι μασκες ειναι εντελως αχρηστες.!!!!
   Οπως καλα ανεφερες η διμετρος του φιλτραρισματος του ειναι τεραστια με απιστευτα κενα εφαρμογης στο προσωπο. Επιπλεον ειναι φορεις του ιου και απο τις δυο πλευρες. Ειδικα μεταξυ στοματος και μασκας δημιουργουν ευνοϊκο περιβαλον σε οποιαδηποτε κλιματικη συνθηκη για ραγδαια αναπτυξη των ιων.
   Επισης δημιουργει το ψευδοαισθημα της προστασιας με αποτελεσμα την χαλαρωση της προσοχης στα αλλα μετρα ποιο ικανα (πχ. τακτικη απολυμανση, οχι επαφες κλπ.).
   Ακομη και οι τυπου FFP2 η 3 εχουν μια αποδοση φιλτραρισματος 70% που εκμηδενιζεται απο την συνεχη χρηση.
   Αλλοι ειναι ο λογοι που σας φορεσαν αυτον τον αχρηστο φερετζε και οχι η προστασια (που καταδικαζαν στην αρχη). Για σκεφτειτε εστω και λιγο. Εχει ψωμι η δουλεια......

  2. avatar Ellraiser

   Επετρεψε με να σε διορθωσω λιγο.
   Οι ιοι εχουν 0,001-0,01 !!!! micron διαμετρο.
   Τα βακτηρια και ο καπνος εχουν 0,3-1 micron.

 12. avatar Aura

  Παρακαλω καντε κατι για τα ΜΜΜ. Πως ειναι δυνατον να μεταδιδεται ο ιος στο εστιατοριο και οχι στα λεωφορεια; Στην περιοχη που μενω οχι μονο δεν ενισχυθηκε η γραμμη του λεωφορειου μας (το οποιο ειναι ενα και μοναδικο,μια γραμμη και φυσικα δυσκολο να το πετυχεις παντα), αλλα πλεον το πετυχαινω μια φορα την ωρα και φυσικα γεματο.Πως θα περιμενω για το επομενο που θα πρεπει να παω στη δουλεια μου;Εκει δεν υπαρχει μεταδοση;

 13. avatar Dominique

  Ωραια τα μεγαλα λογια..ανεβειτε ρε παιδια στην εξουσια να βγαλετε εσεις το φιδι απ την τρυπα..δεν μπορει να ειναι ολοι ευχαριστημενοι με τα μετρα που παιρνονται..λογικο αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα

 14. avatar antivirus

  ρε ζωακια εσείς που ψηφίζετε αριστερες δεξιές και κεντρώες που....νες .. νομίζετε ότι οποιος και να κυβερνήσει αυτόν εδώ τον τοπο θα σας ανοιξει πορτα για τον χειμωνα ?

 15. avatar Μαριος999

  Αν δεν παίρνανε μέτρα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ούτε η Ελλάδα θα έπαιρνε. Απλα ακολουθούμε μια χορογραφία που οι μισές χώρες του πλανήτη παίρνουνε μέτρα και οι άλλες μισές όχι. Το γιατί το ξέρουν οι μεγάλοι παίκτες, οι υπόλοιποι ακολουθούμε.

 16. avatar PANKO

  ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ...
  ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...
  ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ....

  1. avatar XD

   Εσεις που δεν τρωτε σανο θα ηθελα να μας φωτίσετε λιγο το σκοταδι που ζουμε ολοι εμεις οι υπολοιποι και να μας πειτε την γνωμη σας αν η κυβερνηση δεν επαιρνε ουτε ενα μετρο και τα αφηνε ολα ελευθερα.

  2. avatar Και α και ου

   Και δαπ νουδουφουκου

 17. avatar Ίος είναι, όχι χολέρα

  Έλεος πια. Κάντε μια έρευνα σωστή και δείτε πόσοι πέθαναν από ιό πέρσι και προπερσι

 18. avatar Αηδίες και ξεράσματα νουδίτικα

  Δλδ το Λουτρακι και ο Καλαμος δεν εχει φαγητο στις ταβέρνες ,αλλα η Κόρινθος και η Χαλκίδα θα εχουν. ..!
  Ειναι μαλλον τελειως ανοητοι οι «επιστημονες»..!
  Ή ολοι ανοιχτα ή ολοι κλειστα..!!
  Αλλιώς ουτε 10 % στις εκλογές Κυριακούλη. ..

 19. avatar Ομολογία αποτυχίας

  Ο Κούλης απέτυχε παντού. Και στην διαχείριση του κορονοϊού.
  Αυτός άνοιξε διάπλατα τα σύνορα στον κορονοϊό. Αυτός αύξησε τις πληρότητες στα πλοία και στα αεροπλάνα με εντολή των εφοπλιστών, των μεγάλων πολυεθνικών αεροπορικών εταιρειών και tour operators.
  Δεν πρόσθεσε ούτε μια κλίνη ΜΕΘ ούτε έκανε προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία.
  Δεν πρόσθεσε ούτε ένα λεωφορείο στις συγκοινωνίες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να στοιβάζονται σα σαρδέλες στα λεωφορεία.
  Έτσι φορτώνει στους πολίτες την αποτυχία του. Παντού.

 20. avatar Λουκι

  Όσο πιο πολύς τρόμος, τόσα πιο πολλά τεστ, τόσο πιο πολλά τα φράγκα από τον προσεχώς άνεργο Έλληνα. Πολίτης πελάτης με μπροσταρηδες τα φοβισμένα γεροντακια που θα πούλαγαν και τη μάνα τους για ένα εμβόλιο. Πλύση εγκεφάλου που θα αφήσει ιστορία στην επιστήμη της κοινωνιολογίας.
  Αλήθεια στα 2000 κρούσματα πόσα είχαν συμπτώματα; Γιατί δεν το λέτε ποτέ; Από τα μέχρι τώρα κρούσματα πόσα είχαν συμπτωματα;
  Από άλλες αιτίες το 2020 έχουν πεθάνει 100 φορές περισσότεροι άνθρωποι, μην σας πιάνει κόψιμο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει