Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιούν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ανεργοι, μαθητές και φοιτητές, μέσω του οποίου ζητούν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

Το συλλαλητήριο στο οποίο συμμετέχουν δυνάμεις του ΠΑΜΕ διοργανώνουν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνδικάτα και φορείς, ενώ στο πρόγραμμα υπήρχαν προγραμματισμένες και ομιλίες.

Με συνθήματα όπως «ασφάλεια – υγεία – σύνταξη – δουλειά» και «συμβάσεις κλαδικές – αυξήσεις των μισθών» απαιτούν να μη μείνει κανείς χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, καμία μείωση μισθού, καθώς και ουσιαστική προστασία των ανέργων και επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Παράλληλα, απαιτούν να ληφθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ομαλή και με ασφάλεια η λειτουργία των σχολείων, αλλά και να ληφθούν μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποίησε και δηλώσεις. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά και τις διαρκείς προκλήσεις της Άγκυρας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.