«Δε με νοιάζει αν σε δουν το πρωί που θα φύγεις σαν κλέφτης και μη γίνεσαι ψεύτης το ξέρουν πως μένεις αλλού.
Δε με νοιάζει αν μας δουν γιατί σ’ όσους χρωστώ έχω δώσει κι όσοι μ’ έχουν πληγώσει με συνείδηση ήσυχη ζουν».

Οι περισσότεροι το έχετε τραγουδήσει και το τραγουδάτε ακόμη και σήμερα. Άλλωστε, τα περισσότερα από τα τραγούδια της Ελένης Δήμου έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο.

Η ερωτική ερμηνεύτρια άρχισε να τραγουδά από τα 16 της χρόνια επαγγελματικά. Το 1980 εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κέρδισε το 3ο βραβείο. Ένα χρόνο αργότερα απέσπασε το πρώτο βραβείο στο ίδιο φεστιβάλ. Από το 1982 άρχισε ενεργά τη δισκογραφία έχοντας είκοσι δίσκους, εννέα εξ αυτών χρυσούς και τρεις πλατινένιους με πολλές συμμετοχές.

Έχει συνεργαστεί εντός και εκτός συνόρων με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες. Συνεργάστηκε επίσης με τους Gipsy Kings, Alpha Blondy, κ.ά. και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες ανά τον κόσμο.

Μπορεί οι περισσότεροι να την έχουμε συνδέσει με το ερωτικό τραγούδι, όμως η ερμηνεύτρια έχει ψάλλει βυζαντινούς ύμνους και δημοτικά τραγούδια.

Το 1986 γνώρισε τον Άκη Γκολφίδη, τρία χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν και μαζί απέκτησαν, επτά χρόνια αργότερα, το γιο τους.

Η Ελένη Δήμου συνεχίζει, όπως λένε άνθρωποι που την ξέρουν, τις εμφανίσεις της. Μάλιστα, σήμερα εμφανίζεται, μαζί με κορυφαίους άλλους καλλιτέχνες, σε μία καλλιτεχνική εκδήλωση στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λι΄σοια, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση της λειτουργίας της μονάδας ανακουφιστικής αγωγής «Τζένη Καρέζη» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αν και θεωρεί πολύ σημαντικό το τραγούδι, ξέρει τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως επίσης ξέρει ότι και οι δισκογραφικές εταιρείες πλέον δεν αναλαμβάνουν-πολύ εύκολα- την πρωτοβουλία να βγάλουν νέες δουλειές.

Πιστεύει ότι τα τραγούδια της μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι γιατί μιλούν στην ψυχή και είναι «αυθεντικά». Πάντως, αυτό που σίγουρα θα συμβούλευε τους νέους είναι να μη βλέπουν το τραγούδι ως «εφήμερη προβολή».

Στην Ελένη Δήμου αρέσει να μαγειρεύει. Της αρέσει επίσης να γράφει αφού έχει βγάλει και μυθιστόρημα.

Στη γνωστή τραγουδίστρια αρέσουν τα όνειρα και σχεδιάζει κάποια πράγματα για το μέλλον, όμως, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, δε θέλει να μιλάει γι’ αυτά.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».