«Τις τελευταίες ημέρες οι αριθμοί ήταν λίγο καλύτεροι», σχολίασε η διευθύντρια της Πενυμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών στη χώρα μας.

«Νομίζω ότι έχει σχέση πόσα είναι τα κρούσματα και πόσα από αυτά τα κρούσματα χρειάζονται νοσηλεία και άρα υπάρχει και πίεση στο σύστημα. Και το κυριότερο είναι ο ρυθμός της αύξησης: δηλαδή όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε τόσα περισσότερα κρούσματα θα έχουμε», σημείωσε η ίδια. Σημειώνεται πως οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 83.

«Φοβίζει το πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο ιός», τόνισε καθώς ολόκληρος ο νομός Αχαΐας τέθηκε σε καθεστώς ειδικών μέτρων και τα κρούσματα στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 20.000.

«Παρόλο που ακούμε μέτρα πολύ καιρό, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη σημασία της σωστής χρήσης μάσκας και της τήρησης αποστάσεων. Όχι μόνο να φοράμε τη μάσκα, αλλά να φοράμε τη μάσκα καλά. Σταθερά στερεωμένη στο πρόσωπο, μέσα η μύτη, μέσα το στόμα», αναφέρει.

Η μάσκα δεν αυξάνει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα, δεν αλλάζει τον καρδιακό ρυθμό, δεν ρίχνει τα επίπεδα οξυγόνου, επαναλαμβάνει η καθηγήτρια, απαντώντας στα «συνωμοσιολογικά σενάρια».