«Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν αντιδράσουμε και αφήσουμε ανεξέλεγκτο τον ιό, θα δούμε νούμερα που δεν τα διανοούμαστε καν. Αλλά λαμβάνονται μέτρα και εφόσον λαμβάνονται έγκαιρα και τηρούνται πιστά, θα δούμε τα νούμερα να αποκλιμακώνονται». Αυτό είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο η κατάσταση δεν τα τελειώσει σύντομα.

«Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια γρήγορη αποκλιμάκωση. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια της τήρησης των μέτρων, για να δούμε και τα καλά αποτελέσματα» είπε.

Μιλώντας για το γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι το «μάσκα παντού σημαίνει μια υπερβολή».

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν έχουμε φτάσει στο κόκκινο, είμαστε στο πορτοκαλί. Μάσκα παντού σημαίνει μια υπερβολή, ότι κάποιος που θα πάει μόνος του το κατοικίδιό του βόλτα πρέπει να φοράει μάσκα. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Αν όμως κινείται σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, τότε υπάρχει λόγος».

Για το αντιγριπικό εμβόλιο ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί. Στη συνέχεια οι υπόλοιποι. Χρειάζεται ψυχραιμία. Έχουμε περισσότερα εμβόλια από ό,τι πέρσι».