Τα νέα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται δραματικά στη χώρα μας και αρκετοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων που είναι προγραμματισμένο για τις 7 Σεπτεμβρίου.

Για το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων μίλησε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, το άνοιγμα των σχολείων αποφασίστηκε ομόφωνα από την επιτροπή με όσα μέτρα χρειαστεί να ληφθούν.

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια: κανονική επαναλειτουργία με μέτρα ή εκ περιτροπής. «Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από την αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί», τόνισε. Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη 1.100.000 μαθητές έχουν εγγραφεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο με την τηλεκπαίδευση.

Για τη χρήση μάσκας, είπε ότι, αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. «Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι», είπε.

Σχετικά με την ύλη η υφυπουργός είπε πως όπου κρίνεται ότι χρειάζεται θα επαναληφθούν κάποια κομμάτια. Οι επισκέψεις σε θέατρα και μουσεία μέχρι στιγμής δεν επιτρέπονται.